Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjelmeset har tapt 750 000

Nå krever treneren fullt fokus på Sapporo-VM

SOGNEFJELLET (Dagbladet): Landslagssjefen har satt foten ned, fra 1.juli skal alt fokus rettes mot VM i Sapporo.

Hjelmeset har vært involvert i tre konkurser. Først var det opplysningstjenesten 1890. Skistjernen hadde en sponsorkontrakt med bedriften. Da bedriften gikk overende, hadde han penger til gode, men havnet langt bak i kreditorkøen, og tapte alt. Han tapte også alt han hadde investert i en blomsterforretning i Øyer, som ikke klarte å drive videre. I fjor jobbet han for bilforhandleren Aeroauto, også der hadde han penger til gode som han tapte da bedriften ble slått konkurs.

-  Jeg har vel tapt omtrent 750 000 kroner, sier Odd-Bjørn Hjelmeset til Dagbladet. -  Det er ikke noe hyggelig å tape penger. Det ble mye styr etterpå.

Fokus på trening

Hjelmeset har mange jern i ilden, og er ikke typen som bare trener og hviler, noe han heller ikke tror er eneste veien til suksess. I fjor vår skiftet han tak på familiens hus på Øyer, mens i år har han solgt og kjøpt nytt hus på Slattum. I tillegg jobber han litt ved siden av skisatsingen. I løpet av forsommeren flytter familien på fem inn i sitt nye hjem. Da er det også slutt på utenomsportslige gjøremål.

-  Odd-Bjørn er en energisk type. Det er viktig at han har andre ting å drive med, men det har blitt litt mye nå på våren. Fra første juli må han ha hundre prosent fokus på å prestere i Sapporo. Det skal jeg være knallhard på, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Har mer inne

Treneren tror nemlig at skistjernen kan bli enda bedre enn han har vist de siste åra. Han har glimtet til innimellom, sist sesong hadde han en seier og en 4.plass i verdenscupen, men stabiliteten har manglet.

FULLT FOKUS: Odd-Bjørn Hjelmeset satser for fullt enda en sesong, og håper på flere medaljer til samlinga, under VM i Sapporo Foto: OLE C. H. THOMASSEN
FULLT FOKUS: Odd-Bjørn Hjelmeset satser for fullt enda en sesong, og håper på flere medaljer til samlinga, under VM i Sapporo Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

-  Odd-Bjørn har et utrolig potensial. Når han får ett hundre prosent fokus, er jeg sikker på at vi vil få se resultater av det i Sapporo.

Hjelmeset er enig med treneren, og er topp motivert for en ny sesong. Han mener imidlertid at de store mage- og ryggproblemene han har slitt med opp igjennom karrieren må ta noe av skylda.

Har kontroll

-  Mange vil sikkert bli overrasket, men jeg er godt fornøyd med sist sesong. De gangene jeg ikke har hatt problemer med ryggen har jeg gått bra. Vi har kontroll på dette nå, men jeg må være veldig påpasselig, sier Hjelmeset som ikke vet om neste sesong blir hans siste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling