Hjelmeset-knockout i Lahtis

Ny norsk makt-demonstrasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sliteren Odd-Bjørn Hjelmeset (35) utklasset alle og klatret opp på det øverste trinnet på seierspallen for annen gang på en uke.

VM-gullet fra femmila var ikke mer enn en uke gammelt før Hjelmeset sto på startstreken igjen. Men selv om femmila fortsatt satt i beina, fikk konkurrentene på søndagens 15 kilometer klassisk merke hvor seig veteranen er.

- Dette var skikkelig bra, sa Hjelmeset til NTB.

- Jeg åpnet ganske hardt, men fikk vite at jeg var fire sekunder bak Frode (Estil). Men fra første runde og utover gikk jeg veldig fort, fortsatte 35-åringen.

Nok en gang ble det en norsk jubeldag i Lahtis. Eldar Rønning fulgte på annenplass, mens verdenscupleder Tobias Angerer fra Tyskland knep tredjeplassen. Frode Estil ledet rennet de første kilometerne, men ble til slutt nummer fire.

Klar margin

Ingen av dem var i nærheten av Odd-Bjørn Hjelmeset.

Hans første verdenscupseier for sesongen kom med klar margin. Rønning var 26,1 sekunder bak. Det vitner om en ren maktdemonstrasjon av Hjelmeset.

- Det er bare han som klarer det. Det var utrolig sterkt. Flere holdt samme fart i starten, men sovnet etter 5-6 kilometer. Odd-Bjørn kjørte samme fart, sa landslagstrener Ulf Morten Aune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer