Hjelmeset smadret Northug med 40 sekunder

På bare 10 kilometer.

GLISTE BREDT: Odd-Bjørn Hjelmeset sier han er i bedre form nå enn han var på noe tidspunkt i forrige sesong. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
GLISTE BREDT: Odd-Bjørn Hjelmeset sier han er i bedre form nå enn han var på noe tidspunkt i forrige sesong. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

 Petter Northug (24) var sjanseløs på seier i søndagens norgescuprenn i Meråker.

Langrennskongen gjorde i helgen comeback i sporet etter at han ble satt ut av sykdom og formsvikt i midten av november. Han vant lørdagens tremil, men på 10-kilometeren søndag havnet han langt bak vinneren Odd-Bjørn Hjelmeset, som fyller 39 år mandag.

Northug var snaue 40 sekunder bak Hjelmeset og måtte ta til takke med åttendeplass.

- Når jeg ikke har det trykket over bakketoppene som jeg har når jeg er i toppform, blir det fort 40 sekunder. Jeg vet at det blir slik i en jobbeløype som denne, sa Northug til VG Nett.

24-åringen mener han trenger flere løp for å komme i toppform. Mandag reiser han til høydeopphold i Sveits.

- Når jeg får vært to uker i høyden nå, vet jeg at jeg fort skal være i ganske godt slag i løpet av en måned. Planen er å være i god form til Tour de Ski, og det skal jeg klare, fortalte Northug.

Hjelmeset tok en suveren seier i Meråker. Han var 26,1 sekunder foran toer Ronny Fredrik Ansnes, mens Petter Eliassen tok tredjeplassen.

- Jeg har kjent de siste dagene at noe er på gang. Jeg er en gammel mann, så jeg kjenner på kroppen når det begynner å løsne. Så god form som jeg er i nå, hadde jeg ikke i hele fjor, sa Hjelmeset til NRK.

(©NTB)

FIKK DET TUNGT: Northug vant i går, men greide bare en 8. plass i dag. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
FIKK DET TUNGT: Northug vant i går, men greide bare en 8. plass i dag. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer