Hjelmeset «snøt» Svartedal for seieren

Veteranene sikret dobbelt norsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Jens Arne Svartedal lå best an i sammendraget, men Odd-Bjørn Hjelmeset droppet alt som heter kompiskjøring på oppløpet og spurtslo lagkameraten med et par centimeter.

Hjelmeset så lenge ut til å vike, men skiftet spor 100 meter fra mål og tok sin første etappeseier i Tour de Ski, noe han markerte med å kysse inn i TV-kameraet.

– Jeg ga aldri opp. Seieren smakte utrolig bra. Jeg hadde bestemt meg for å prøve i den siste bakken. Det hadde tydeligvis Svartedal også, så ble vi to. Opp den siste bakken gikk det styggfort, sa Hjelmeset til NTB etter seieren.

Uansett handlet det ikke om mer enn fem bonussekunder, så Svartedal kommer neppe til å skule stygt på Hjelmeset over middagsbordet i kveld. For selv om Lukas Bauer langt på vei sikret seg sammenlagtseieren på dagens 20 kilometer fellesstart i Val di Fiemme, kan de norske klappe hverandre på skuldra etter en sterk laginnsats.

– Målet var å vinne. Opp den siste bakken skjønte jeg at Odd-Bjørn var veldig pigg og at det gikk mot et spurtoppgjør, fortalte Svartedal til NTB. 

Mye Bauer-bonus

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer