Hjelmeset «snøt» Svartedal for seieren

Veteranene sikret dobbelt norsk.

(Dagbladet.no): Jens Arne Svartedal lå best an i sammendraget, men Odd-Bjørn Hjelmeset droppet alt som heter kompiskjøring på oppløpet og spurtslo lagkameraten med et par centimeter.

Hjelmeset så lenge ut til å vike, men skiftet spor 100 meter fra mål og tok sin første etappeseier i Tour de Ski, noe han markerte med å kysse inn i TV-kameraet.

– Jeg ga aldri opp. Seieren smakte utrolig bra. Jeg hadde bestemt meg for å prøve i den siste bakken. Det hadde tydeligvis Svartedal også, så ble vi to. Opp den siste bakken gikk det styggfort, sa Hjelmeset til NTB etter seieren.

Uansett handlet det ikke om mer enn fem bonussekunder, så Svartedal kommer neppe til å skule stygt på Hjelmeset over middagsbordet i kveld. For selv om Lukas Bauer langt på vei sikret seg sammenlagtseieren på dagens 20 kilometer fellesstart i Val di Fiemme, kan de norske klappe hverandre på skuldra etter en sterk laginnsats.

– Målet var å vinne. Opp den siste bakken skjønte jeg at Odd-Bjørn var veldig pigg og at det gikk mot et spurtoppgjør, fortalte Svartedal til NTB. 

Mye Bauer-bonus

Bare Axel Teichmann forhindret at Norge tapetserte pallen, for Tord Asle Gjerdalen befestet andreplassen i sammendraget med en fjerdeplass i dag.

Lukas Bauer ble «bare» nummer sju, men sikret seg 45 sekunder underveis. Tsjekkeren har ett minutt og 49 sekunder ned til Gjerdalen foran sisteetappen opp slalåmbakken i morgen.

SPURTSLO SVARTEDAL: Odd-Bjørn Hjelmeset slo Jens Arne Svartedal med noen centimeter på 20-kilometeren i Val di Fiemme. Foto: SCANPIX
SPURTSLO SVARTEDAL: Odd-Bjørn Hjelmeset slo Jens Arne Svartedal med noen centimeter på 20-kilometeren i Val di Fiemme. Foto: SCANPIX Vis mer

Hjelmeset sier at nordmennene forsøkte å forhindre at Bauer snek seg til en altfor stor ledelse foran monsterbakken i Cavalese i morgen.

– Vi prøvde å ta spurtprisene. I starten gikk det, men halvveis var jeg bekymret. Da var jeg skikkelig sliten. Dessverre ble kampen om spurtprisene etter hvert et Bauer-show.

Pietro Piller Cottrer er tredjemann sammenlagt 2,23 bak, mens Svartedal er firer 2,41 bak. Tor Arne Hetland er nummer fem og Petter Northug nummer sju.

Hjelmeset «snøt» Svartedal for seieren
Hjelmeset «snøt» Svartedal for seieren