Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjelmeset tar seg langrennsfri etter smørerkrasjen

Har fortsatt vondt i ribbeina.

VOLDSOMT IRRITERT: Odd-Bjørn Hjelmeset tapte 20 sekunder og havnet på 15. plass på 15 kilometer klassisk i Kuusamo. Foto: Heiko Junge / Scanpix
VOLDSOMT IRRITERT: Odd-Bjørn Hjelmeset tapte 20 sekunder og havnet på 15. plass på 15 kilometer klassisk i Kuusamo. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet): Odd-Bjørn Hjelmeset fikk ikke bare gult kort fra FIS etter krasjet og den påfølgende fysiske bataljen med en sveitsisk smøer i Kuusamo søndag.

Han pådro seg i tillegg skader i både ribbein og nakke. I går fortalte 37-åringen at han trolig har pådratt seg brist i ribbeina, han har vondt for å puste.

Krasjet i stor fart
I formiddag sier Gloppen-løperen at en natts søvn gjorde underverker for nakken, og at han skal til legeundersøkelse seinere i dag.

- Det gjør fortsatt vondt i ribbeina, men nakken er bedre. Det går greit, jeg tror det går over. Det var bare et slag, selv om jeg fikk det i 35-40 km/t, sier Hjelmeseth til Dagbladet.

Han tenker 19 dager framover, til 30 km i Rugla i Slovenia. Der skal han levere et løp som forhåpentligvis gir han grønt lys til OL-femmilla klassisk i Vancouver.

Slikt sett er det hell i uhell for VM-vinneren fra Sapporo, klassiskspesialisten er ikke aktuell for andre renn de neste ukene.

- Jeg tror det går veldig bra, jeg er ikke så bekymret. Rennet i Rugla er viktig, som det i helga, sier Hjelmseth.

Tar seg fri
Inntil videre tar han det med ro, det blir mindre trening en stund framover.

- Jeg tar meg fri nå. Og så blir det bedre, sier langrennsveteranen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media