Hjelmeset tror at Northug ikke en gang vurderte å si nei

- Utelukkende positivt for langrennssporten at Northug signerte, sier Aukland.

SIGNERTE: Litt over midnatt i går kom beskjeden: Petter Northug signerte representasjonsavtalen, og er med det landslagsløper kommende sesong.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SIGNERTE: Litt over midnatt i går kom beskjeden: Petter Northug signerte representasjonsavtalen, og er med det landslagsløper kommende sesong. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Litt over midnatt i natt ble det klart: Petter Northug (28) og Skiforbundet kom til enighet, og skistjerna er landslagsløper kommende sesong.

Dermed får vi sannsynligvis også se 28-åringen i VM i Falun.

Langrennsekspertene er enige. At partene kom til enighet, er helt strålende.

- Det var veldig bra at han signerte, det var det. Han hadde vel håpet i det lengste at han skulle få fira på noen krav, og hadde kommunikasjon med Skiforbundet. Jeg tror Petter er veldig fornøyd med at han skal gå VM, sier TV2-ekspert Oddbjørn Hjelmeset til Dagbladet.

Tror ikke han vurderte et nei - Tror du Northug i det hele tatt vurderte å si nei?

- Nei, det tror jeg ikke. Han ønsket vel å få jobbet med kontrakta, men jeg tror VM er så viktig for han at jeg tror aldri at han ville sagt nei, rett og slett, sier Hjelmeset.

Kollega Fredrik Aukland mener det er utelukkende positivt at vi får se Northug i verdenscup, Tour de Ski og VM, også for internasjonal langrenn.

- Jeg tenker at det er utelukkende positivt for langrenn som idrett internasjonalt, og også for norsk langrenn at partene kom til enighet. Vi har mange andre medaljekandidater i Falun, men ingen som blir overrasket når vi sier at Petter er den største stjerna, som drar mest fokus, sier TV2-eksperten til Dagbladet.

Gull i Falun? Aukland, som blant annet har vært trener for Northug-rival Dario Cologna og i langløp, har troa på Northug denne sesongen. Trønderen har testet bra i sommer og skal være i kjempeform.

EKSPERT: Oddbjørn Hjelmeset. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
EKSPERT: Oddbjørn Hjelmeset. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det ville vært negativt for idretten, mener jeg, om han ikke ville gått VM spesielt. Dessuten er Petter en mesterskapsløper. Jeg har troa på ham. Med han vil det bli mer show, rock n roll, mer konflikter og et mer spennende VM, sier han.

- Hvilke forventninger kan vi ha til Northug i VM i Falun?

- Det er vanskelig å spå, men Petter en type som kan vinne alt han stiller opp i og får gå. I VM i Falun er det mange fellesstarter og en løype som går han veldig bra. Mange faktorer taler Northugs vei. Uansett distanse, er han medaljekandidat, fastslår TV2-eksperten.

Hjelmeset tror også Northug vil bite fra seg i VM, og det den tidligere skiløperen har sett av Northug har vært «fantastisk bra». Men Hjelmeset legger til at det ikke er gitt at det vil ende med suksess i VM.

- Han vet blant annet at Cologna i Sveits vil bite fra seg, og bøttevis med svensker er bedre i år eller i fjor. Det blir ingen «walk in the park» dette, sier den tidligere langrennsløperen.

EKSPERT: Fredrik Aukland.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
EKSPERT: Fredrik Aukland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer