Hjelmeset vil fortsette etter Vancouver-OL

- Alternativet er jo å jobbe, sier 37-åringen.

BEDRE ENN Å JOBBE: Odd-Bjørn Hjelmeset liker livet som langrennsløper. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
BEDRE ENN Å JOBBE: Odd-Bjørn Hjelmeset liker livet som langrennsløper. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Veteran Odd-Bjørn Hjelmeset (37) åpner for et fortsatt liv som langrennsløper i verdenstoppen også etter OL i Vancouver.

- Jeg behøver ikke å bestemme meg for noe som helst. Om det er siste sesong jeg er inne i nå, neste år eller etter det, har jeg ikke peiling på. Folk som allerede har lagt opp fraråder meg å gjøre det samme. Alternativet er jo å jobbe, sier Odd-Bjørn Hjelmeset til NTB.

Kommende sesong rettes alle krefter inn mot OL i Vancouver. Femmilsverdensmesteren fra to og et halvt år tilbake (Japan 2007) har allerede rettet blikket mot den klassiske fellesstarten i Vancouver 28. februar 2010.

- Kun OL gjelder for meg kommende sesong, men først må jeg bli kvalifisert. Ikke bare har jeg lyst til å gå femmila og stafetten i OL. Jeg vil prøve å vinne også, slår klassiskspesialisten fast.

I OL-sammenheng har Hjelmeset «bare» femmilsbronse å se tilbake på (Salt Lake City 2002). Men beinhard konkurranse om plassene gjør at selv ikke Hjelmeset kan spasere inn til OL-billett.

- Januar og februar blir viktige måneder for meg kommende sesong. Dessuten blir åpningsrennet på Beitostølen (november) stedet å gå fort. Ingen innrømmer at de satser på åpningsrennet - likevel er det et av sesongens vanskeligste renn å vinne, mener Odd-Bjørn Hjelmeset.

Den normalt svært så sykdomsutsatte veteranen fra Vereide i Sogn og Fjordane har hittil i sesongen verken opplevd sykdom eller skade av noe slag.

(NTB)