Hjelmseth brakk håndleddet

Norges reservekeeper Ingrid Hjelmseth har brukket håndleddet, og kan ikke spille i fotball-VM som starter lørdag.

- Hun har pådratt seg et brudd i håndrotsknokkelen i høyre hånd. Bruddet står fint på plass, men det må gipses, og hun kan ikke være med i VM, sa landslagslege Lars Meyer-Myklestad til NTB.

Hjelmseth pådro seg skaden da hun stoppet et hardt skudd fra Dagny Mellgren under trening torsdag, men diagnosen ble stilt først fredag kveld etter at hun hadde vært til røntgen- og MR-undersøkelse.

- Ved overstrekkskader skal skaden først behandles med is og kompresjon. Vi valgte også å sende henne til røntgenundersøkelse. Skaden synes ikke på vanlige røntgenbilder, men vi supplerte med MR-undersøkelse, og der vises skaden klart, forklarte Meyer-Myklestad.

Bitter beskjed

Fredag var han med Hjelmseth først til turneringens hovedlege, som henviste til spesialist. Derfra bar det videre til røntgen- og MR-undersøkelse. Først da fikk keeperen den bitre beskjeden.

Skaden vil leges i løpet av relativt kort tid, men spill i VM er uaktuelt for den 23-årige keeperen fra Trondheims-Ørn. Hun får følge kampen mot Frankrike fra benken som skadd spiller, og reiser hjem fra Washington søndag. Hun gipses først når hun kommer hjem.

- Dette var leit for Ingrid og leit for oss, men sånn er gamet, sa landslagssjef Åge Steen, som dermed bare har en keeper disponibel i den første VM-kampen mot Frankrike lørdag.

Utespiller i mål

Dersom Bente Nordby skulle bli skadd i den kampen, må en utespiller gå i mål.

- Hvem det i så fall blir må jeg tygge litt på. Trine Rønning har jo vist at hun kan stå i mål, men det er flere andre i troppen som kan være aktuelle, sa han.

Silje Vesterbekkmo er innkalt som ny keeper i troppen, men hun rekker ikke fram til USA før lagets neste kamp mot Brasil i Washington.

- Vi har nettopp fått diagnosen og har ikke rukket å snakke med Silje, men hun er på lista vi har gitt FIFA som eventuell erstatter. Det blir bare å få tak i henne, skaffe henne flybillett og møte henne i Washington, sa Steen da NTB snakket med ham litt over midnatt norsk tid.

NTB