Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Hjelp, den går jo i mål»

Slik reagerer Januzaj på sitt første mål på Old Trafford.

 FØRSTE MÅL  Adnan Januzaj viser ekte følelser i det han scorer sitt første mål på Old Trafford. Men hva tenker han egentlig? Foto:  AFP PHOTO / ANDREW YATES
FØRSTE MÅL Adnan Januzaj viser ekte følelser i det han scorer sitt første mål på Old Trafford. Men hva tenker han egentlig? Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer

• Manchester United - West Ham 3-1 (2-0)

(Dagbladet): To hjemmekamper uten mål og null poeng. Det var fasiten til David Moyes United før dagens kamp mot West Ham.

Det gikk bare 43 sekunder før Tom Cleverley gjorde alt i sin makt for å stoppe den horrible statistikken. Midtbanesliteren fikk ballen på fem meter, og banket til. Adrián i West Ham-burdet fikk utrolig nok fingertuppene på ballen.

Det var en bedagelig start på oppgjøret på Old Trafford. United skapte et par småsjanser, mens West Ham var halvfarlige på kontringer.

- Det var en god kamp av oss. Vi er ikke fornøyd med å slippe inn mål, men vi skaper mye sjanser, og det må vi være fornøyd med. Det har ikke vært lett de siste kampene, sier Tom Cleverley etter kampen.

I form Så tok Manchester United ledelsen med Danny Welbeck.

 I FORM:  Danny Welbeck scoret sitt tredje mål på to kamper mot West Ham. Foto: Darren Staples / REUTERS / NTB Scanpix
I FORM: Danny Welbeck scoret sitt tredje mål på to kamper mot West Ham. Foto: Darren Staples / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

United fikk frispark høyt i banen, og tenkte raskt. Welbeck hadde et herlig hælspark til Rooney, før scouseren sendte lagkameraten gjennom. Welbeck banket ballen i lengste hjørne fra skrått hold, og scoret med det sitt første mål på Old Trafford siden oktober 2012.

Etter 35 minutter gikk Januzaj i bakken inne i West Ham-boksen, men dommeren valgte å ikke tro på unggutten.

Bare ett minutt seinere fikk unggutten sin revansj. Igjen var Welbeck regissør. De to kombinerte på venstrekanten før den belgiske midtbanespilleren fikk ballen i boksen. Han sendte Collins i pølsebua før han lurte ballen i lengste hjørne. Det var ungguttens første mål på Old Trafford.

- Han er en fantastisk spiller, med en god innstilling. Han må holde beina på bakken, og da vil han bli veldig god, skryter Cleverley.

Rødtrøyene hadde full kontroll på oppgjøret før pause, og kontrollerte alt som skjedde på banen. Juleformen har kommet for David Moyes gutter.

 LURTE ALLE:  Januzaj hadde en lekker finte før han doblet Uniteds ledelse. Foto: Darren Staples / REUTERS / NTB Scanpix
LURTE ALLE: Januzaj hadde en lekker finte før han doblet Uniteds ledelse. Foto: Darren Staples / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

- Vi kontrollerte kampen fra starten. Det var godt å se. Vi burde kanskje ha scoret mer, sier Cleverley.

Kontrollert Manchester United startet den andre omgangen som de avsluttet den første. Evans var farlig frampå på ett innlegg, men headingen gikk over mål.

West Ham sleit med å produsere de store sjansene. Den første kom etter 58 minutter, da Collins fikk gå helt alene opp i feltet. Midtstopperen stanget til på mål, men David de Gea fikk lurt ballen unna.

Danny Welbeck ble byttet ut til fordel for Javier Hernandez etter 54 minutter. Welbeck småhaltet av banen.  Og unge Hernandez ville være med på moroa. Men som vanlig, var han i offside.

Chicharito ble nydelig spilt gjennom etter 65.minutter, og serverte en klokkerein avslutning i mål.

Bedre gikk det da Ashley Young ble byttet inn. I midtuka scoret han i ligacupen, og i dag serverte han en ny kremavslutning. Young fikk ballen av Rooney, og skrudde ballen i krysset i feltet. 3-0.

Alt så ut til å gå rødtrøyenes vei, helt til Alexander Büttner ble byttet inn for Patrice Evra. Han brukte ett lite minutt på å bomme totalt på offsidefella. Büttner lå fem meter bak forsvarrsrekka, og Charlton Cole var iskald alene med de Gea i buret.

- Vi spilte bra. Jeg er skuffet over at vi ikke tok de andre sjansene vi hadde.  Skuffet over at vi ikke greide å holde nullen. Vi burde ha forsvart oss mye bedre da de scoret, sier David Moyes.

Men United tok en svært viktig seier, og har virkelig funnet juleformen:

- Nå må vi holde hodet kaldt og fortsette å vinne kamper, sier manageren.