Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjelp, der kommer ballen

- Ingen vil ha den, mener Riise.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): I sine beste stunder har Lillestrøm et variert og giftig angrepsspill. Mot Vålerenga i går var lange baller mot Olivier Occean stort sett det eneste Lillestrøm hadde å by på offensivt.

En fotballspiller med ballvegring er en elendig kombinasjon - men det er nettopp det som kjennetegner LSK-spillerne om dagen.

John Anders Bjørkøy mener de lange ballene er et resultat av dårlig selvtillit.

- Vi må ha tro på oss selv og tørre å gjøre noe med ballen. For tida er det ikke mange som ønsker å få ballen, og da er det lett å slå den lange. Det er liksom det tryggeste alternativet. Når et lag spiller med stor selvtillit er det helt motsatt. Da vil alle ha ballen, og alt ser såre enkelt ut, sier han til Dagbladet.no.

Som midtbanespiller innrømmer han at det er frustrerende å bare løpe imellom, uten å være involvert i spillet.

- For å være diplomatisk er det litt ting å ta tak i, ja.

- Ingenting å være redd for

Bjørn Helge Riise var fortvilt tilskuer til at lagkameratene fikk juling av erkerivalen. Landslagskanten må belage seg på ytterligere 4-6 uker på sidelinja, men har klare meninger om hva Lillestrøm sliter med.

NEDE FOR TELLING: Frode Kippe og Lillestrøm står med ett poeng og 3-8 i målforskjell etter tre seriekamper. Det er likevel ikke avstanden opp til teten som er det mest skremmende - det er de svake prestasjonene. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
NEDE FOR TELLING: Frode Kippe og Lillestrøm står med ett poeng og 3-8 i målforskjell etter tre seriekamper. Det er likevel ikke avstanden opp til teten som er det mest skremmende - det er de svake prestasjonene. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

- Vi må få tilbake spillegleden og selvtilliten, de to tingene mangler. Det ser ut som ingen vil ha ballen. Men i fotball er det ingenting å være redd for. Vi er nesten det samme laget som ble nummer fire i fjor og tok cupgull. Kvaliteten på spillerne er det ingenting i veien med, sier Riise.

Bjørkøy føler det på samme måte, selv om fjorårets FFK-kaptein har vært alt annet enn overbevisende i de tre første kampene - noe han er smertelig klar over selv.

- Prestasjonene mine står vel i stil til tabellplasseringen vår, sier han med et skjevt smil.

- Hva er mest slitsomt med å ha startet sesongen så dårlig?

- Det å føle at du har så mye mer inne, uten å få det ut. Det media og andre mener kan ikke vi styre. Jeg leser bare Morgenbladet, og har ikke internett heller, sier Bjørkøy.

Tror fortsatt LSK blir et topplag

Det er kanskje like greit. For selv om Lillestrøms problemer ser ut til å stikke dypere enn dårlig humør og selvtillit, tror Bjørkøy humør er et nøkkelord for å få Lillestrøm på vinnersporet igjen.

- Det er en klisjé å si det, men vi må holde humøret oppe. Vi nærmer oss bunnen etter 0-3 hjemme mot Vålerenga, sånt sårer stoltheten vår. Men vi får ikke gjort noe med kampene vi har spilt nå, sier Bjørkøy.

image: Hjelp, der kommer ballen

Da han ble presentert som LSK-spiller i mars, til en pris som kan stige helt opp til 6,5 millioner kroner, var Bjørkøy klar på at han hadde kommet til en klubb som kunne hente seriemesterskapet tilbake til Åråsen.

- Tror du fortsatt det?

- Ja, absolutt, jeg tror fortsatt vi blir et topplag. Jeg har fortsatt store forventninger til denne sesongen, sier han.

<B>SLITER MED DÅRLIG SELVTILLIT:</B> John Anders Bjørkøy mener den forutsigbare pumpingen opp mot Olivier Occean er et resultat av dårlig selvtillit blant LSK-gutta.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media