Hjelp, for noen skrekktall

Benitez\' fasit mot de tre andre store.

(Dagbladet.no): Rafael Benitez forlot Mestalla som en helt i 2004 etter tre suksessrike år som manager. Han ledet Valencia til klubbens første seriemesterskap på 31 år da de vant La Liga i 2002. To år senere gjorde de det igjen.

Det er fortsatt noen år før Liverpool har ventet like lenge som Valencia gjorde.

Men lite taler for at ventetiden tar slutt neste år, for vinneren av Premier League 2007/08 er nødt til å plukke poeng fra sine argeste rivaler.

Det gjør Liverpool altfor sjelden.

Langt bak rivalene

Aller verst er Benitez\' statistikk mot Manchester United. Kanskje var det en kombinasjon av flaks og defensiv dyktighet som gjorde at Sir Alex Fergusons menn kunne reise hjem med full pott i går, men Liverpool kan ikke skylde på uflaks når man ser på den totale uttellingen mot de tre andre store.

Siden Rafael Benitez tok over høsten 2004 har de sanket totalt 15 av 63 poeng mot Manchester United, Chelsea og Arsenal.

Til sammenligning har United tatt 38 poeng mot sine erkerivaler, Chelsea 37 og Arsenal 25.

ELENDIG MOT DE STORE: Rafael Benitez holder opp like mange fingre som Liverpool har titler i serievinnercupen og Champions League.  Ligaen har de derimot ikke vunnet siden 1989/90-sesongen - og så lenge de sjelden vinner de innbyrdes oppgjørene mot de andre topplagene, kan det bli en stund til neste gang. Foto: AP
ELENDIG MOT DE STORE: Rafael Benitez holder opp like mange fingre som Liverpool har titler i serievinnercupen og Champions League. Ligaen har de derimot ikke vunnet siden 1989/90-sesongen - og så lenge de sjelden vinner de innbyrdes oppgjørene mot de andre topplagene, kan det bli en stund til neste gang. Foto: AP Vis mer

De amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett har poengert at ligagullet er øverste prioritet i år. De har kranglet med Rafael Benitez gjennom mediene de siste ukene, men møttes etter kampslutt i går til et «konstruktivt møte».

Møtte Liverpool-legender

Senere talte Gillett også til en forsamling av tidligere Liverpool-spillere på et hotell i byen. Der beklaget han uroen som har hengt over klubben den siste tiden.

- Det var ikke meningen at dette skulle skje, men det har skjedd, sa Gillett ifølge Liverpool Echo.

- Rafa er den vi ønsker som manager framover, og vi har tillit til ham. Jeg har vært gift i over 40 år, og har førstehånds kjennskap om hvordan man løser en krangel, sa amerikaneren med et smil.

På spørsmål om man vil åpne lommeboka igjen når overgangsvinduet åpner 1. januar, gikk Gillett for helgardering.

- Kanskje benytter vi oss av muligheten, kanskje ikke.

Før han inntok en svært så ydmyk holdning:

Hjelp, for noen skrekktall

Liverpool er en fantastisk klubb. Vi er fullt klar over at vi har noe svært verdifullt i hendene våre. Liverpool er ikke vår klubb, det er deres klubb. Supporternes klubb. Det har alltid vært slik, og det kommer alltid til å være slik, sa Gillett.

<B>0 POENG:</B> Mot Manchester United i går.
<B>ETT POENG:</B> Mot Arsenal i høst.
<B>ETT POENG:</B> Mot Chelsea i høst.