Hjelp fra Owen holdt ikke

SAINT-ETIENNE (Dagbladet): Guds hånd ble slått på fingrene med hjelp fra Owen. Men - det var ikke nok for England. Og derfor reiser Argentina til kvartfinalen mot Nederland i Marseille. England - som har verdens beste 18-åring - reiser hjem i sorg.

Når dette skrives runder vi midnatt og i sentrum av Saint-Etienne er den engelske fansen i ferd med å rive ned byen. Den rapporten jeg har fått på mobilen forteller om helt sinnssyke tilstander. Om lag 100 engelskmenn går berserk, det er livsfarlig i gatene og hele festen er ødelagt.

Av pøbler som ikke klarer å forholde seg til et nederlag på fotballbanen.
Fransk politi satte inn store styrker og pågrep flere bråkmakere. Det er ikke meldt om skadde etter gateslaget, men opprørspolitiet holdt høy beredskap utover natta.

- Fantastisk

Michael Owen gjorde alt for å gjøre fotballhistorien rettferdig i går kveld. Og da England-manager Glenn Hoddle hadde kommet seg etter straffedramaet, ga han unggutten følgende skussmål;

- Hva kan jeg si - gutten er fantastisk. - Det er rett og slett utrolig at han til de grader kan stå fram i et drama som dette. Men Michael har kvaliteter utenom det vanlig, er fokusert og tør å utfordre.

- Det målet han scoret før straffesparket er etter min mening det flotteste i VM.

Og enda bedre for alle som husker den handa Maradona lånte av Herren i Mexico for 12 år siden: Michael Owens 2- 1-mål liknet på verdens flotteste scoring gjennom tidene. Det Maradona serverte kloden før han så seg nødt til å jukse og lure oss alle.

Da han hentet ballen på egen halvdel - fintet og løp tvers gjennom England - før han til slutt dyttet ballen forbi Peter Shilton med en overlegen mine.

Ung råskap

Michael Owens trengte ikke like mye finesse. Det holdt med ungdommens råskap, spreke bein og fandenivoldskhet. For fra det øyeblikket han mottok ballen og tro jernet i bånn rundt José Chamot, var det bare én ting som gjaldt.

Læret skulle i mål.
Da han hadde rundet Roberto Ayala, måkte han det hjem også.

Michael Owen spilte seg inn i himmelen i går kveld.

Førsteomgangen var i all sin praktfullhet som en storm i fotballhistorien. Det var spetakkel, hat, revansjelyst og en dansk dommer så nærsynt og redd at han ikke tok en eneste korrekt avgjørelse. Og derfor ga han Gabriel Batistuta gleden av å gjøre 1- 0 fra straffemerket etter fire og et halvt minutt, og Alan Shearer den samme skuddmuligheten til 1- 1 etter 8,50.

Dommer Kim Milton Nielsen hadde med andre ord to tidlige muligheter til å klatre i det pipeblåsende FIFA-hierarkiet denne kvelden.

Han dømte dem rett i potta og inn i det godt gående dommerraseriet.

England knust

Glenn Hoddle og England var knust i går kveld. På vei fra banen sa balløy-manageren bare «Bittert, bittert, bittert». Og så summet han seg litt og tok fram det som handlet om stolthet.

Det hadde han god grunn til.

- Vi trodde vi hadde klart det, sier Hoddle.
- Men - utvisningen til David Beckham kostet oss for mye. Vi var nede i 10 mann fra begynnelsen av andre omgang, måtte gjøre forandringer på det som var så bra før pause, og derfor ble det like mye en tålmodighetsprøve som en kraftprøve. Men spillerne sto på til siste slutt. Det er trist at det skal ende slik.

Enda en gang. For husker du to år tilbake, vet du at England røk ut av Euro-96 på straffekonkurranse mot Tyskland i semifinalen. Den gangen var det Gareth Southgate som misset - i går kveld var det David Batty.

- Han er helt ødelagt, sier Hoddle.
- Ingen kan trøste David nå.