Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjelp Hareide nå

Hvem bør starte mot Ungarn?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (Dagbladet.no): Åge Hareide har hatt suksess med sin 4-4-1-1-formasjon, og kjører i utgangspunktet videre med den oppskriften inn i EM-kvalifiseringen som begynner mot Ungarn allerede lørdag.

Og om du lurte på om åpningskampen er viktig for Norges EM-sjanser, understreker landslagssjefen betydningen på følgende måte:

- Vi bør ikke gå på et tap i Budapest om vi skal vinne gruppa, selv om vi ikke trenger å vinne gruppa for å komme til EM.

I VM-kvaliken tapte Norge 2-1 mot Italia i Palermo, og kom bakpå fra første runde. Denne gangen møter han et lag som akkurat har byttet trener, lagt om formasjonen, og regnes som en av middelhavsfarerne i Norges gruppe.

Likevel er Hareide klar på at magyarene må tas på alvor.

- Ungarn er nok et bedre lag enn mange tror. Jeg snakket med Lars Lagerbäck som hadde dem i gruppa i VM-kvaliken, og de hadde en veldig vanskelig kamp i Budapest.

Offensivt har Norge solid slagkraft før avreisen til Ungarn. For Hareide er det i den bakre fireren hodebryet er. På stopperplass er Erik Hagen og Brede Hangeland soleklare, med sent innkalte Frode Kippe som alternativ. Venstrebacken kommer til å bekles av enten Marius Johnsen eller Trond Erik Bertelsen, om sistnevntes kne tåler trening fram mot kampen lørdag.

På høyrebacken er Anders Rambekk eneste alternativ inntil Hareide kaller inn backen han mangler. Jan Gunnar Solli er ifølge landslagssjefen et alternativ, men trives svært dålig i den posisjonen.

NORGES BESTE MENN: Her er laget som startet mot Brasil i august. Men hvem bør starte mot Ungarn? Hjelp Åge og ta ut din førsteellever! Foto: Scanpix
NORGES BESTE MENN: Her er laget som startet mot Brasil i august. Men hvem bør starte mot Ungarn? Hjelp Åge og ta ut din førsteellever! Foto: Scanpix Vis mer

Hjelp Hareide med å sette opp elleveren som skal sikre Norge tre poeng mot Ungarn!

image: Hjelp Hareide nå
HVEM SKAL SPILLE? Bør Marius Johnsen eller Trond Erik Bertelsen spille venstreback mot Ungarn?