- Hjelp meg til Bislett-rekord

Trine Hattestad er igjen best i verden etter 65,49 i Finland i går. På Bislettonsdag lover hun nok en verdensrekord. Men bare hvis publikum hjelper henne. - Vi må ha fullt hus, sier Trine til Dagbladet.

- Det er ikke noe gøy å kaste foran tomme seter. Det er klart at stemningen på Bislett hjelper meg til å kaste lenger, sier Trine.

Oppegårdsjenta setter også brukbart Bislett-vær som en forutsetning for et nytt rekordkast. Hun er bombesikker på at hun har tre-fire ekstra meter meter inne.

- Hvis det ikke plaskregner, kan jeg kaste 68 meter på onsdag, sier Trine.

Seks gode kast

I går økte hun Tanja Damaskes forrige verdensrekord med fem bittesmå centimeter. I tillegg gledet seks jevne kast over 61,98.

- De var godt å se marginene gå i min favør. Det var psykisk viktig framover, sier Trine.

Tyske Damaske stiller også på Bislett. Det samme gjelder resten av verdenseliten. Flere er gode for kast opp mot Trines verdensrekord.

- Dette kastet i dag holder ikke ut sesongen. Jeg får håper at det blir meg som får opp et mye lengre kast først, sier Trine.

- Hvor langt kan du kaste med det nye spydet?

- Treffer jeg, så går det mye lenger. Men det er vanskelig å si akkurat hvor langt, sier Trine.

Dopingkontroll

I går ble rekordfeiringen avbrutt av den obligatoriske dopingkontrollen. Trine hadde ingenting å frykte. De eneste pillene hun putter i seg, er betennelsesdempende medisiner.

Trine har en øm skulder og en plagsom albu. Smertene kom tilbake etter det forrige rekordkastet i Helsinki for 17 dager siden.

- De medisinene er lovlige, de, når man trenger dem. Det er helt vanlig å ta dem. Men det finnes ikke noe vidunderkur mot smertene, sier Trine.

I morgen drar Trine hjem til Norge. I tre dager skal hun holder seg unna spydet. Så kommer hun sulten til Bislett.

- Jeg lover at jeg skal kaste bra på Bislett. Og da bør folk komme også, sier Trine.