- Hjelp oss i VM, Gro!

ÅRÅSEN (Dagbladet): VM-kvalifisering Norge-England 2-0. - Nå kan det bli vanskelig å legge opp, innrømmer Gro Espeseth (25) etter gårsdagens to målgivende cornere som sendte fotballjentene til VM-sluttspillet i USA 19. juni til 10. juli neste år.

De ordene er rene musikken for resten av jentene på kvinnelandslaget. Alle håper Gro fortsetter til VM-sluttspillet. - Du kan ikke gi deg nå, sier både storscorer Marianne Pettersen, landslagsveteran Linda Medalen og trener Per Høgmo.

- Jeg håper virkelig at Gro fortsetter med landslagsfotballen. Hun er både rutinert, sikker og flink til å pushe opp oss andre på laget, sier Marianne Pettersen etter at Norge var kvalifisert som en av 16 VM-nasjoner.

Strekker seg langt

Gro Espeseth (92 landskamper) ble overtalt til å spille gårsdagens landskamp grunnet alle skadene i laget. Egentlig la hun landslagsfotballen på hylla etter 0-1 tapet mot Tyskland 6. november i fjor.

- Det var gøy å spille landskamp igjen. Om det blir satsing videre, vet jeg ikke i dag. Først må jeg diskutere med samboeren min (Rune Larsen) og resten av familien. Jeg er vernepleierstudent, og har ikke lenger tid til 12 treningsøkter ukentlig. Ei treningsøkt daglig er grensa, sier Gro Espeseth, som venter til etter sesongslutt med å bestemme seg.

Landslagstrener Per Høgmo vil strekke seg langt for å få Gro til å fortsette.

- Vi ønsker å legge forholdene til rette for henne, men kan ikke presse en spiller til å være med. Hun må ha lyst selv, sier landslagstreneren.

To målgivende

Kampen i går viste at Gro Espeseth har tatt et nytt steg som landslagsspiller. De to målgivende cornerne var det ikke mulig å bomme på, og ga jentene belønning i form av en meget fortjent seier.

- Kanskje det viktigste av de 44 landskampmålene mine hittil, sier Marianne Pettersen om 1-0 headingen.

- Det skulle forresten bare mangle at jeg ikke scoret på en så fin sjanse. Også tidligere i kampen burde jeg vært på scoringslista, sier Marianne Pettersen.

Brit Sandaunes sjuende landskampmål var også av det lette slaget.

- Ballen spratt rett foran beina mine. Det var bare å putte den i mål, sier hun om 2-0 målet like før slutt på Åråsen.

<B>GRO-DAG: Gro Espeseths (t.h.) comeback på landslaget ble en suksess.