Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Hjelp oss til topps, Bergen

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Dagens seriekamp mellom Tertnes og Bækkelaget avgjør om Bergen fortsatt kan håpe på endelig å få et vinnerlag. Publikumsyndlingene og gullheltene fra EM, Mia Hundvin og Mette Davidsen, er ekte barn av sin by som ber om støtte også når det ikke går så bra.

- Publikumet i Bergen er vanvittig bra når det går bra med oss, og dårlige når vi sliter. Det hadde vært gøy om tilskuerne var med fra start mot BSK, sier Mette.

Men det var ikke publikummet som for et par uker siden holdt på å skape rot og forvirring - i medgangstider...

Avsatte Kjersti

Det første Tertnes-ledelsen gjorde etter at laget slo Bækkelaget i Oslo 2.januar og gikk til topps i Eliteserien, var å avsette lagkaptein Kjersti Grini.

Dermed så alt til å gå den vanlige bergenske veien: En klubb som er i ferd med å bli best i landet, ødelegger for seg selv og når aldri målet.

Nå har bølgene lagt seg litt, og Mia og Mette sier lett avvæpnende til oss:

- Dette er en konflikt som er blåst opp av media, og i spillergruppen er ikke dette et tema. Treningene går bra og samholdet mellom spillerne er godt, hevder Mia.

De gjør rett ved å skyve all uro til side. Med seier over Bækkelaget i dag er alt tilsynelatende i orden igjen. Tertnes troner igjen på tabelltoppen, med sjanser til endelig å vinne en mestertittel til Bergen.

Og yndlingene Mia og Mette satser på støtte fra sitt publikum.

- Jævlig stille

- Ja, det er nesten utrolig hvor, unnskyld uttrykket, jævlig stille det kan være på tribunene, utbryter Mia.

De legger heller ikke skjul på at Kjersti Grini fremdeles er nøkkelspiller og ledertype, selv om Janne Kolling Johannesen har overtatt kapteinsbindet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media