Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hjelp

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Liv Grete Skjelbreid Poirée (27) vet at hun går til OL-start i kveld med et digert favorittstempel på seg, og den norske yndlingen innrømmer at hun er litt nervøs nå rett før det braker løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er litt sånn; Hjelp, nå starter det. Det er jo dette jeg har jobbet mot i så lang tid nå. De siste ukene har gått veldig raskt, og det er litt rart å tenke på at om ei uke er det over.

- Men samtidig er jeg også glad for at jeg er litt nervøs nå. Det gjør at jeg skjerper meg ekstra, sa Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet etter den siste treningsøkta foran kveldens 15 kilometer skiskyting her i den idylliske fjellandsbyen Soldier Hollow ved Wasatchfjellpasset.

Bra skyting

Skytingen blir spesielt viktig i kveld ettersom hver bom gir ett minutts tillegg i tida. Derfor terpet 27-åringen fra Hålandsdalen ekstra mye på standplass i går.

Liv Grete gjennomførte 12 skyteserier og var godt fornøyd med uttellingen.

- De to første seriene var jeg ikke fornøyd med, men så gikk det bedre og bedre. De ti siste var bra, og det føles som om jeg er der jeg skal være, oppsummerer Liv Grete.

Taktikken i løypa er også klar:

- Det er ei krevende løype. For ikke å komme inn i en dårlig rytme og bruke energien galt er det viktig å komme riktig inn i de mange svingene.

Svenske Magdalena Forsberg rapporteres å være i kanonform, uten at Liv Grete lar seg stresse av det. Hun utnytter det heller til ekstra motivasjon.

- Jo flere som er gode, jo større sjanse er det for at du sjøl også blir bedre, for da blir du pushet. Den dagen du er redd for at noen skal komme og ta deg igjen, slutter du å utvikle deg sjøl, sier en offensiv og tent Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Barrierebryter

Det norske gullhåpet finner ekstra trygghet i at hun vant de fire siste verdenscuprennene før OL, og at hun har brutt barrierer i hele år. Slik sett er hun fysisk og mentalt forberedt til karrierens største utfordring så langt:

Å vinne en olympisk gullmedalje.

- Jeg er blitt tøffere og mer trygg på meg selv i år, og det kan jeg takke alle barrierene jeg brøt i sommer. Mye av det var skummelt, men det har også gjort meg godt, påpeker Liv Grete.

Hun ramser opp paragliding, dykking, rapellering og seilfly blant barrierene hun presset seg gjennom.

- Tidligere var jeg nok litt pysete, ler hun.

- Hva var verst å kaste seg ut i?

- Seilfly! Jeg var så nervøs og ble skikkelig kvalm. Piloten ville at jeg skulle styre, men jeg torde ikke slippe fallskjermen. Men etterpå var det deilig å ha vært igjennom det.

- Men jeg elsker alt som har med fart å gjøre, legger hun til.

OL-følelse

Liv Grete fikk sin OL-debut i Nagano i 1998 og var med på stafettlaget som vant bronse. Men den gangen for fire år siden manglet den store OL-følelsen.

- På grunn av de strenge våpenreglene i Japan var skiskytingen lagt langt oppi fjellene, langt unna alle andre. Vi var så alene at det føltes mest som en vanlig world cup. Her bor vi sammen med langrenns- og kombinertutøverne, så OL-følelsen er mye sterkere nå. Det er bare positivt å se nye ansikter, smiler Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Om hun vinner gull i dette OL, så kommer hun definitivt ikke til å føle seg alene.

NERVØS: - Nervøsiteten gjør at jeg skjerper meg ekstra, sa Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet etter den siste treningsøkta foran kveldens 15 kilometer skiskyting.
Hele Norges coronakart