- Hjelper ikke å gå som Mühlegg i 6. gir

Frode Andresen om sjansene i morgen.

ANTERSELVA (Dagbladet.no): Det er på sprinten Frode Andresen har sin største styrke, og han ble mektig skuffet da han måtte se Bjørndalens gulløp på TV. I morgen får han i stedet sjansen på 20-kilometeren, hvor hver bom straffes med ett tilleggsminutt.

Det er ikke akkurat fordel Andresen, som med all respekt ikke har sin styrke på standplass.

- Det er litt spesielt å bli tatt ut her og ikke på sprinten. Jeg har aldri vært på pallen på 20-kilometer, sier han.

Smartere enn de andre

Det betyr ikke at Andresen har gitt opp på forhånd. Men skal han på pallen må han trolig klare seg med én bom på 20 skudd.

Det går ofte bra på trening - men ikke i konkurranse. Derfor vil Andresen ignorere de 15 000 tilskuerne på tribunen og late som han bare er på trening.

- Det er ganske normalt at man skyter bedre på trening, men det er mer utpreget for meg enn for andre. Jeg må tenke trening og ikke gå som en villmann. Jeg skal rett og slett gi f*** i at det er VM, sier Andresen til Dagbladet.no.

Det har vært en suksessformel tidligere for Andresen.

INGEN VILLMANN: Med to bom i morgen tror Frode Andresen at alt håp om medalje er ute, selv med Johann Mühlegg-fart i sporet. Mühlegg avla positiv dopingtest etter å ha tatt to gull i Salt Lake City i 2002. Foto: SCANPIX/EPA
INGEN VILLMANN: Med to bom i morgen tror Frode Andresen at alt håp om medalje er ute, selv med Johann Mühlegg-fart i sporet. Mühlegg avla positiv dopingtest etter å ha tatt to gull i Salt Lake City i 2002. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

- Det er da jeg går mine beste løp. Jeg må være smartere enn de andre, og kommer ikke til å svi av det jeg har før på sisterunden, om jeg ser en sjanse på pallen, sier han.

Tror vinneren skyter feilfritt

For ettersom skytingen er enda mer avgjørende på en 20-kilometer enn ellers, hjelper det fint lite å ha beste langrennstid dersom man svikter på standplass.

Det tar Andresen konsekvensen av.

- På 20-kilometer kan du ikke gå som en Mühlegg i 6. gir. Det hjelper ikke hvis du skyter to bom. Jeg tror vinneren må skyte feilfritt, sier han.

- Hvem er din favoritt i morgen?

- 20-kilometer er gjerne en russisk-tysk greie. De er alltid skarpe der. Men jeg tror faktisk 30 mann kan vinne.

- Hjelper ikke å gå som Mühlegg i 6. gir