Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges keeper:

Hjelper vennepar gjennom mareritt

- Vi krysser fingrene for at hun skal bli kreftfri, sier landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland (27).

FORBEREDER KAMP: Ørjan Håskjold Nyland gleder seg til de to kommende landskampene. Først venter Australia fredag, så Albania mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FORBEREDER KAMP: Ørjan Håskjold Nyland gleder seg til de to kommende landskampene. Først venter Australia fredag, så Albania mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
  • Norge - Australia, på TV 2 kl. 18 fredag

SANDVIKA (Dagbladet): Fotballandslaget og keeper Ørjan Håskjold Nyland forbereder privatkamp mot Australia på Ullevaal fredag.

Nyland står til daglig i mål i Ingolstadt, som ligger på sjetteplass i 2. Bundesliga i Tyskland. Målet er opprykk til Bundesliga, men dette virker foreløpig tøft.

Samtidig har Nyland virkelig fått livet og hva som betyr noe i perspektiv den siste tida. For to uker siden skrev Dagbladet om tidligere Molde-spiller Joshua Gatt (26). Kona Melissa (25) har fått en alvorlig kreftsykdom. Selv er amerikaneren blitt arbeidsledig.

FRA LYKKE TIL SORG: Joshua Gatt og kona Melissa går gjennom sine verste dager. Hun er rammet av kreft. Foto: Privat
FRA LYKKE TIL SORG: Joshua Gatt og kona Melissa går gjennom sine verste dager. Hun er rammet av kreft. Foto: Privat Vis mer

For at Melissa skal få best mulig behandling gikk Gatt ut på sosiale medier og var hundre prosent åpen om situasjonen. Han lurte på om folk kunne hjelpe til økonomisk.

En som har engasjert i situasjonen hans, er Ørjan Håskjold Nyland.

- Både jeg og samboeren min kjenner dem godt fra tida i Molde. Vi var lagkamerater i flere år. Kona til Gatt har dessverre fått påvist en veldig aggressiv og tøff krefttype. Vi vil bidra til å hjelpe, sånn at hun kan få best mulig behandling, sier Nyland, som har 25 landskamper.

Sjelden type

Da Gatt gikk ut på sosiale medier, skrev han følgende:

- Min kone og jeg har akkurat mottatt nyheter som vi aldri kunne forberede oss på. Hun er diagnostisert med en sjelden type kreft i thymus (organ bak brystbeinet). Dette kunne ikke kommet på et verre tidspunkt.

Han fortsatte:

- Jeg er for tida arbeidsledig og prøver å få meg jobb som fotballspiller. Dette har vært jobben min de siste åtte åra. Kreften har spredt seg og nå er det bare behandling som gjelder. Jeg ønsker å bli gammel med min store kjærlighet.

Gatt har hittil samlet inn 570 000 kroner. Til Dagbladet har han gitt uttrykk for stor takknemlighet overfor tidligere venner og lagkamerater i Molde. Han spilte i klubben fra 2011 til 2016. Nå bor han i USA.

Imponert

- Jeg er imponert over hvor åpen han har vært. I tillegg skal han finne seg en ny arbeidsgiver oppi det hele. Vi følger med og krysser fingrene for at hun skal bli kreftfri, sier Nyland.

Støtten fra fotballfamilien med utspring i Molde er noe Gatt setter stor pris på. For et par uker siden sa han til Dagbladet:

- Molde og Ole Gunnar Solskjær har vært svært støttende i en ekstremt vanskelig periode. De har vært der emosjonelt og finansielt. Ord kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er. Alt fra spillere til trenere og støtteapparat: De har vært helt fantastiske. Virkelig!

Blant dem han sikter til er Nyland:

- Dette var en gutt som spredde mye glede da han var i Molde. Vi var en fin gjeng i klubben som ble kjent. Det skulle bare mangle at vi ikke står sammen i en sånn situasjon, forteller keeperen.

Åpen kamp

Mer sportslig har han ett år igjen av kontrakten med Ingolstadt. Han legger ikke skjul på at det frister å spille på øverste nivå.

På landslaget har han fått beskjed om at keeperplassen er åpen. Også Rune Almenning Jarstein og Sten Grytebust er med på samlingen.

- Det var dette som ble sagt i november, at keeperplassen er åpen. For min del handler det om å stå godt på klubblaget. Og så må jeg prestere når jeg får sjansen på landslaget. Når de sier at konkurransen er åpen, får jeg bare vise at jeg kan stå – og gjøre valget så vanskelig som mulig for dem, påpeker Nyland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling