IMPONERTE: Vegard Stake Laengen syklet meget godt under lørdagens Omloop Het Nieuwsblad. Her fra en tidligere anledning. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
IMPONERTE: Vegard Stake Laengen syklet meget godt under lørdagens Omloop Het Nieuwsblad. Her fra en tidligere anledning. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Hjelperytter Stake Laengen imponerte på brosteinen

- Jeg tror laget tenkte jeg kunne jobbe på starten og så ta det med ro.

(procycling.no): Vegard Stake Laengen skulle i utgangspunktet ikke være IAMs mann i lørdagens Omloop Het Nieuwsblad.

- Jeg fikk beskjed om at jeg skulle være en av de første til å ofres på møtet før rittet, sier Stake Laengen til procycling.no etter rittet.

- I starten fikk jeg klærne til de andre, måtte ned i bilen og brukte litt unødvendig krefter. Jeg tror laget tenkte jeg kunne jobbe på starten og så ta det med ro, men det motiverte meg til å sitte med på slutten.

Imponerte
Motivasjonen var tydeligvis god. For da man tok opptelling etter alle «berg» og brosteinstrekker, var det bare fem ryttere foran feltet nordmannen satt i.

Nordmannen var én av tre IAM-ryttere som satt i feltet på omtrent 30 mann som jaktet kvintetteten i front på de siste kilometerne.

Det til tross for hjelperrolle han altså ble utdelt for rittet.

- Jeg synes det er greit å hjelpe, men å måtte ned i bilen med klær koster en del krefter. Det er lettere hvis man slipper det, men jeg synes det er greit å begynne sånn og så bygge seg oppover. Sånn sett overrasket jeg nok laget litt. For meg er det bare positivt, jeg fikk hjulpet laget og vist kjørestyrke.

Å prøve å følge kanonene som stakk av på Taaienberg var aldri aktuelt. Til det var de for gode og posisjoneringskampen for tøff.

Men etter en tung start på rittet, der også beina føltes tunge, ble Stake Laengen til slutt nummer 29.

Les også: Belgisk hjemmeseier i brosteinsåpningen

- Leverte en god søknad
Mens andre ryttere ble blåst av da Etixx-Quick Step jaktet fronten, satt 27-åringen trygt plassert i feltet.

- Det var litt sidevindsutsatt, noe som gjorde at man måtte være på hugget selv om man satt på hjul til Etixx. Det ble litt splittelse i vinden, så jeg observerte noen som slengte seg ut til siden.

Før rittet hadde han fått beskjed om at lørdagens brosteinsritt var en liten test for ham. Om han leverte varene, kunne bonusen bli deltagelse i flere brosteinsklassikere.

- Jeg synes jeg leverte en god søknad, men jeg får bare vente å høre hva laget sier. Jeg tenker ikke så mye på det.

- Men det ga mersmak i dag?

- Ja, jeg synes slike ritt er gøy. Det er ganske harde ritt og ritt jeg trives i. Og de andre klassikerne er lengre, og det er ingen ulempe for meg. Det hadde vært gøy å teste seg i Flandern rundt og Roubaix.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!