Hjelperytter Stake Laengen imponerte på brosteinen

- Jeg tror laget tenkte jeg kunne jobbe på starten og så ta det med ro.

IMPONERTE: Vegard Stake Laengen syklet meget godt under lørdagens Omloop Het Nieuwsblad. Her fra en tidligere anledning. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
IMPONERTE: Vegard Stake Laengen syklet meget godt under lørdagens Omloop Het Nieuwsblad. Her fra en tidligere anledning. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(procycling.no): Vegard Stake Laengen skulle i utgangspunktet ikke være IAMs mann i lørdagens Omloop Het Nieuwsblad.

- Jeg fikk beskjed om at jeg skulle være en av de første til å ofres på møtet før rittet, sier Stake Laengen til procycling.no etter rittet.

- I starten fikk jeg klærne til de andre, måtte ned i bilen og brukte litt unødvendig krefter. Jeg tror laget tenkte jeg kunne jobbe på starten og så ta det med ro, men det motiverte meg til å sitte med på slutten.

ImponerteMotivasjonen var tydeligvis god. For da man tok opptelling etter alle «berg» og brosteinstrekker, var det bare fem ryttere foran feltet nordmannen satt i.

Nordmannen var én av tre IAM-ryttere som satt i feltet på omtrent 30 mann som jaktet kvintetteten i front på de siste kilometerne.

Det til tross for hjelperrolle han altså ble utdelt for rittet.

- Jeg synes det er greit å hjelpe, men å måtte ned i bilen med klær koster en del krefter. Det er lettere hvis man slipper det, men jeg synes det er greit å begynne sånn og så bygge seg oppover. Sånn sett overrasket jeg nok laget litt. For meg er det bare positivt, jeg fikk hjulpet laget og vist kjørestyrke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer