Hjelpes tilbake av erkerivalen

LEANGBUKTA (Dagbladet): For å få offshorebåten klar i tide til helgas offshorefest i Arendal har Bjørn Rune Gjelsten hyrt inn hjelp fra sin argeste konkurrent: Victory Team fra Dubai.

Og den profesjonelle kvartetten fra teamet som i øyeblikket legger beslag på de to øverste plassene på sammenlagtlista, stiller velvillig opp for å hjelpe Gjelsten - selv om han sannsynligvis er den sterkeste utfordreren til både seieren i Arendal og sammenlagt.

Gjelsten og makker Steve Curtis i båten «Spirit Of Norway» leder attpåtil time trial-biten i verdenscupen sammenlagt - foran den ene «Victory»-båten.

Sportsånd

- At de er villige til å jobbe døgnet rundt for å få min båt ferdig i tide til time trial-løpet lørdag, sier mye om sportsånden «Victory»-teamet står for. De ønsker heller en best mulig konkurranse framfor å utnytte seg av vår skadesituasjon, sier Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet.

Teamsjef Cato Strømberg i «Spirit Of Norway» kan heller ikke få fullrost gutta fra Dubai nok:

- Uten «Victory»-teamet ville vi ikke fått båten klar i tide. Det er ikke noe å legge skjul på. Men det jobbes også bra av de øvrige som står på for å få båten klar i tide. Det er rundt 20 personer som er involvert i dette, sier Cato Strømberg.

Dyrt uhell

I sum tror Gjelsten at reparasjonene vil koste et sted mellom en og to millioner kroner.

Under normale omstendigheter ville ikke finansmannen og idrettsmannen kjørt offshoreløp bare to uker etter en så kraftig velt han hadde i tyske Travemünde - hvor både skrog og alt elektrisk og elektronisk fikk store skader.

- Vi ønsker ikke å skuffe arrangørene i Arendal. Derfor satser vi nå på å bruke bare en brøkdel av den tida som er vanlig å bruke på å få båten i skikkelig stand etter et slikt uhell. Det blir kappløp med tida, sier Gjelsten.

Sannsynligvis rekker de ikke engang å teste båten skikkelig før den settes på vannet i Arendal lørdag og søndag.

<B>HJELPER GJELSTEN:</B> Disse fire fra Victory-teamet fra Dubai jobber på spreng for å hjelpe konkurrenten Bjørn Rune Gjelsten til å få i stand offshorebåten «Spirit og Norway». Fra venstre: Kumaran Swamy, Geoff Fish, Jarnail Singh og Xavier R.