- Hjem for å sjekke synet

I gårsdagens fellesstart i Oberhof gikk Frode Andresen så fort at han kunne vunnet med sju strafferunder. Det ble elleve. Nå drar han hjem til Norge for å sjekke synet før VM.

Til tross for hele 11 bomskudd ble Andresen nummer 14 i rennet, slått med snaue to minutter.

- Jeg skulle egentlig ha brukt kontaktlinser, men har for stramme øyelokk. Skytingen fungerer bra teknisk, men jeg trekker av på skeiv blink i siktet. Dette kan skyldes synet, sier Frode Andresen til Dagbladet.

Nå har han bestilt synssjekk i Norge.

- Er dårlig syn grunn til den elendige skytinga, vil jeg gjøre noe med det før VM starter om en måned. Viser det seg at synet ikke har noe med saken å gjøre, er i hvert fall dette usikkerhetsmomentet eliminert, sier skiskytteren.

Men Andresen legger heller ikke skjul på at det kan være psyken som spiller ham et puss.

- Sliter du, har det en tendens til å forsterke seg ved at du går rundt og tenker på det. I dag hadde jeg trolig vunnet med sju strafferunder. Tar du ikke vare på de dagene, er det klart du blir forbanna, sier skiskytteren.

Usikkerheten gir seg utslag i at han ikke er skjerpet nok på standplass, forteller Andresen. Men han er også godt klar over at den negative tendensen fort kan snu.

- Bare se på Ole Einar. I Anterselva skjøt han 12 bom den ene dagen, mens han plukket ned blinkene dagen etter, sier Frode Andresen.

<B>HELBOM:</B> Frode Andresen satte nesten ny rekord i skivebommer i går. Han tror noe er galt med øynene.