Hjem fra bakrommet

- Så snart jeg forlot landet, benyttet den ene etter den andre anledningen til å bli gift og komme i fast arbeide. «Kan ikke.» Dette er sommerens slager, skriver Tom Stalsberg om hjemturen til Norge. I bakrommet tar pause fram til august.

ANDERS JACOBSEN har på oppfordring sendt oss dette solfaktor 12-epos. I Bakrommets sensurgruppe har tatt seg visse friheter... «ØKSESOMMER!» Når jeg atter setter mine ben på norsk jord er det deilig å lande etter en 10 måneder lang hodeduell på en øy. Det ble ikke noe opprykk på Notts County, men jeg trøster meg med at jeg tross alt er adjunkt med opprykk. Noen hodedueller rikere, endel hjerneceller fattigere.

Ingenting er som det engang var. Før hadde alle fri!

DET VAR lunsjer og barbesøk midt i uka. Slik er det ikke lenger. Kameratene har sviktet. Så snart jeg forlot landet, benyttet den ene etter den andre anledningen til å bli gift og komme i fast arbeide. «Kan ikke.» Dette er sommerens slager. I en alder av 33 er det ikke annet å innrømme at virkeligheten, arbeidslivet og ekteskapet, har innhentet min tidligere studerende og eller fotballspillende omgangskrets. De kan ikke lenger...

JEG SER realitetene i hvitøyet. Nu er jeg en enmannskommando! En trussel mot den allmenne ro og orden. En omvendt viking. Fra de britiske øyer til tigerstaden med øks i hånd. Riktignok hadde jeg ikke øks med meg, den har jeg lånt av min åndsfrende og ideologiske leder Kåre Willoch. Den magiske markagrensa skal ned. Selv skal jeg felle det første treet. Det var Kåres idé. Etter å ha slaktet ned tannløse spisser i all slags vær står nå skogen for tur. Jeg skal drive sosial boligbygging. Litt sosial samvittighet må man ha. Dessuten trenger jeg yngre venner. Ungdommen må få en mulighet til å etablere seg i Oslo. Jeg har nå snust på kapitalismen i et par år, men arbeiderpartimannen i meg skriker etter handling.

Man er lettere sjokkert over å komme hjem til et Høyre i framgang.

EN TING er at gutta svikter, men hele arbeiderbevegelsen? Så med øks i hånd skal jeg vise folket ekte arbeiderpartipolitikk. Jeg skal snu den politiske vinden. Færre trær, mer vind. Det blir 4 nye år med Jens.

NORTHAMPTON. For egen del blir det sannsynligvis 2 år i Northampton Town som forsvarsminister. Først blir det dog en forsiktig uke på Kreta.

LA ELVA leve og Sherwoodskogen likeså!

Sportspolitisk sommerhilsen!

Anders Jacobsen

POSTMAN PAT skal ikke ha ansvaret. Fordi, I BAKROMMET tar på seg skylda for at noen premier til noen heldige vinner ikke har kommet fram i tide, vi kan opplyse at det britiske postverket nå har tatt saken i egne hender. Så til dere Eivind, Øyvind, Joakim, Jan etc. Vi beklager i skyggen av læret.