Hjem i natt

ULLEVAAL (Dagbladet): Seint i går kveld fikk Torgeir Bjarmann dra hjem fra Ullevål sykehus. Han brakk kinnbeinet i en duell etter 66 minutter av den knallharde kampen mot Vålerenga, men operasjonen ble utsatt fordi kirurgen var opptatt med en annen pasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Smilende, fortsatt i LSK-drakt, men temmelig groggy satte Bjarmann seg inn i svigerfar Jan Ola Buers Mercedes for å dra hjem til Lillestrøm rundt 22.30 i går kveld. Kirurgen rakk ikke å operere Bjarmann i går, men ga LSK-veteranen på 34 år beskjed om å møte på nytt klokka 07.00 i dag tidlig for ny undersøkelse. Trolig må operasjonen utsettes fire- fem dager til hevelsen har gått ned. Ifølge LSKs fysioterapeut Terje Braathen mister han uansett de fem siste seriekampene i Lillestrøms kamp for å unngå nedrykk.

Bjarmann orket ikke å snakke noe særlig i går kveld på grunn av smertene i ansiktet. Gårsdagens kamp kan ha vært det siste Torgeir Bjarmann gjorde på en norsk bane, men Bjarmann svarte nå slik på spørsmål om han kommer tilbake neste sesong:

- Det er meninga det.

Mer ståltråd

Hardhausen Torgeir Bjarmann tåler det meste. Men det ble knockout i den reine duellen med Erik Hagen og hans egen lagkamerat Rikhardur Dadason. Blødende fra ansiktet med brukket venstre kinnbein ble han hjulpet av banen av LSKs fysioterapeut Terje Braathen.

- Torgeir var bevisstløs, og ble ikke klar igjen før etter noen minutter i garderoben, sier Braathen.

LSK-kapteinen ble sendt i ambulanse til Ullevål sykehus sammen med svigerfar.

- Enten blir han operert i kveld eller så må han vente fire- fem dager på grunn av hevelsen, sier Braathen, som også var med da Bjarmann sist brakk kinnbeinet. Den gangen på høyre side i duell med Fyllingens Asbjørn Helgeland i generalprøven før sesongåpningen i 1992.

- Det husker jeg. Jeg spilte sjøl. Sier trener Arne Erlandsen, som er sikker på at Bjarmann er tilbake neste sesong.

- Han kommer alltid tilbake. Får bare litt mer ståltråd i pæra.

Bærebjelken borte

Uansett er tapet av Bjarmann resten av sesongen et stort problem for Lillestrøm.

- Han er en bærebjelke i forsvar og har enorm rutine. Men vi må ikke overdramatisere dette. Vi har stor stall og klarer sikker å erstatte Torgeir også. Han kommer nok tilbake til våren - om vi spiller i eliteserien, sier Peter Werni, som trolig tar over i midtforsvaret ut sesongen.

- Veldig synd, men Torgeir er ikke den karen som gir opp. Han kommer nok tilbake neste år, sier Gunnar Halle, som trolig tar over Wernis backposisjon resten av sesongen.

Pål Strand, som reddet poenget for Lillestrøm, mistet smilet da han hørte hva som hadde skjedd med Bjarmann:

- Klart dette vil bety en hel del. Han er jo en av de beste spillerne vi har.

<B>BLODIG:</B> Torgeir Bjarman blir hjulpet av banen av trener Arne Erlandsen og fysioterapeut Terje Braathen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer