Hjem i skam

LONDON (Dagbladet): I fotballens uskrevne lovbok heter det at ingen er større enn laget. Irlands kaptein Roy Keane (30) trodde han var større enn Irland. Han skjelte ut manageren og det irske forbundet. Nå er kaptein Keane utvist fra VM.

- Jeg valgte å sende ham hjem fordi det var til det beste for landslaget. Keane er en av verdens beste spillere, men han har de siste dagene hatt en destruktiv innvirkning på laget. Det kunne jeg ikke sitte og se på lenger, sa Irlands manager Mick McCarthy etter den meget dramatiske avgjørelsen ei drøy uke før VM starter.

- Jeg innkalte i går til et oppvaskmøte. Det endte i en verbal slåsskamp og jeg finner meg ikke i dette. Verken som menneske, manager eller som spiller vil jeg bli snakket til på den måten som jeg ble av Keane, sa McCarthy.

Forhistorie

Keane-bråket har en lang forhistorie. Manchester Uniteds stjernespiller har høylytt sagt at Irlands fotballforbund ikke klarer å ordne optimale treningsforhold og innkvartering. Denne uka kokte det over. Keane var i ubalanse. Han skjelte og smelte til de fleste. Om bånn treningsbaner, feil hoteller og for lange flyturer.

- Jeg elsker å spille for Irland, men jeg velger å beholde min mentale helse framfor å være med på dette, var en av Roy Keanes kommentarer i går før han satte seg på flyet hjem. Til kone og barn.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Keane viser sinne og temperament. Bare spør Alf-Inge Håland, tidligere Leeds og nå Manchester City.

- Keane og McCarthy er to sterke personligheter, og da er det kanskje ikke så overraskende at de klikka mot hverandre. Men jeg har alltid likt Irland, så jeg håper de klarer seg godt uten Keane, sier Håland til Dagbladet.

KEANE PÅ FERIE: - Jeg elsker å spille for Irland, men jeg velger å beholde min mentale helse framfor å være med på dette, sier Roy Keane.