Hjem i skam

LONDON (Dagbladet): I fotballens uskrevne lovbok heter det at ingen er større enn laget. Irlands kaptein Roy Keane (30) trodde han var større enn Irland. Han skjelte ut manageren og det irske forbundet. Nå er kaptein Keane utvist fra VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg valgte å sende ham hjem fordi det var til det beste for landslaget. Keane er en av verdens beste spillere, men han har de siste dagene hatt en destruktiv innvirkning på laget. Det kunne jeg ikke sitte og se på lenger, sa Irlands manager Mick McCarthy etter den meget dramatiske avgjørelsen ei drøy uke før VM starter.

- Jeg innkalte i går til et oppvaskmøte. Det endte i en verbal slåsskamp og jeg finner meg ikke i dette. Verken som menneske, manager eller som spiller vil jeg bli snakket til på den måten som jeg ble av Keane, sa McCarthy.

Forhistorie

Keane-bråket har en lang forhistorie. Manchester Uniteds stjernespiller har høylytt sagt at Irlands fotballforbund ikke klarer å ordne optimale treningsforhold og innkvartering. Denne uka kokte det over. Keane var i ubalanse. Han skjelte og smelte til de fleste. Om bånn treningsbaner, feil hoteller og for lange flyturer.

- Jeg elsker å spille for Irland, men jeg velger å beholde min mentale helse framfor å være med på dette, var en av Roy Keanes kommentarer i går før han satte seg på flyet hjem. Til kone og barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer