Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjem i triumf

DRAMMEN (Dagbladet): Glenn Solberg kom, så, og vant tilbake tre tusen håndballhjerter i hjembyen Drammen. - Dette var helt fantastisk, akkurat som i gamle dager, gliser Glenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nesten fem år siden Glenn Solberg sist kastet ball i Drammenshallen. Den gang forlot han byens falmende håndballstolthet DHK mens de var på vei ned etter europacuptriumfen i 1996. Om de bitre følelsene fra den gang ikke var glemt før gårsdagens kamp, så var de garantert vasket vekk etter oppvisningen til Solberg mot Slovakia. Da den norske playmakeren gikk opp og frosket Norge i ledelsen etter knappe fem minutter, var kampen allerede avgjort.

- Jeg føler vi gjør en så god kamp som det er mulig å gjøre. Vi sleit med å stanse skuddene deres i starten, men vi fikk det til etter hvert, oppsummerer Solberg.

- Redd

Sjøl var han sist eller nest sist på elleve av Norges tolv første scoringer. Det er intet mindre enn veldig bra. Likevel er Solberg den første som maner folk til ikke å ta av etter nok en oppvisning av håndballgutta.

- Hvor gode kan dere bli?

- Det vil jeg ikke svare på. Jeg er redd for framtida faktisk. Vi har innført en regel i spillergruppa om at ting er bedre gjort, enn bra sagt. Det nytter ikke å prate seg til at vi skal bli verdens beste håndball-lag, sier Solberg tørt.

- Hittil har vi ikke vist en dritt i et internasjonalt mesterskap.

Han gir selvsagt brorparten av æren for de norske guttas framgang til trener Gunnar Pettersen. Men etter å ha blitt presset litt, så innrømmer han at han sjøl kanskje bidrar litt.

- Jeg føler i alle fall sjøl at jeg er en bedre spiller i dag enn da jeg reiste ut. Laget har også blitt bedre av at flere av spillerne er på et høyt nivå i Tyskland.

- Blakk

I ordtaket heter det at man ikke kan bli profet i eget land. I går var Solberg i alle fall helt i egen by. Etter kampen sto han i en halvtime og skrev autografer og delte ut håndtrykk.

- Utrolig mange kjente på tribunen. Det er inspirerende. Man gir litt ekstra når man har venner og familie til stede på tribunen, smiler Solberg.

Nå reiser han tilbake til Bundesligaspill for nordtyske Nordhorn. Klubben har vært i hardt vær i det siste på grunn av økonomiske misligheter.

- Ja, men nå tror jeg det er i orden. Vi har visst fått en sponsor.

- Men du har gått glipp av noen lønnsutbetalinger?

- Ja, så nå er jeg blakk som ei kirkerotte, nei, he, he. Jeg har faktisk ikke tort å gå inn og se på kontoen. Men det går nok bra.

KOM DERE VEKK 'A: Glenn Solberg river seg løs fra de slovakiske forsvarsspillerne. - Jeg føler vi gjør en så god kamp som det er mulig å gjøre, sier Solberg.
Hele Norges coronakart