Hjem til fest

STAVANGER (Dagbladet): Viking- Haugesund 4- 1. - Kjempekjekt, sier Erik Fuglestad, som dro fra Norwich til Stavanger for å løfte et tafatt Viking-lag. I går satte han standard ved å kontrollere midtbanen og servere lissepasninger til spisser og flankespillere.

Men Fuglestad er på utlån fra Norwich og skal tilbake til England 21. mai. Han har ikke skrevet ny kontrakt og vet ikke hvor han skal spille fotball.

- Vi vil gjerne behold ham, Erik Fuglestad hører hjemme på Stavanger stadion, sier daglig leder Bjarne Berntsen i Viking til Dagbladet.

- Jeg vil helst bli i England, men er åpen for andre muligheter. I dag var det i hvert fall artig å spille i Stavanger igjen, sier Fuglestad.

Norwich-spilleren tok kommandoen fra start og dro resten av laget med seg. Plutselig ble Viking et muntert lag med kvalitet og tempo.

Veteranen Gunnar Aase sjarmerte med hårfin teknikk på kanten, Thomas Pereira gikk på sugende og effektive løp og Rikhardur Dadason var igjen en hungrig spiss.

- Erik Fuglestad har kvalitet på pasningene, han var viktig i dag, sier trener Benny Lennartsson. Han vet ikke hvor lenge han får beholde den sikre pasningsfoten.

- Det kan jo tenkes at andre lag også er interessert i en så god spiller, medgir Viking-leder Bjarne Berntsen.

United-proff våknet

Viking har ambisjoner om å puste storlagene i nakken, men har kommet skeivt ut i år. En pinlig opptreden i Bergen og to uavgjorte kamper er ingen karamell å suge på, men i går viste Viking hva de kan.

- Vi er bra når vi kan stille toppet mannskap, bortsett fra et elendig baklengsmål mot slutten, oppsummerer trener Lennartsson.

Også Erik Nevland, med frustrerende fortid i Manchester United og IFK Göteborg, viste i går at han fortsatt kan bidra på fotballbanen. Allerede i morgen kommer den virkelige svenneprøven, hjemme mot Rosenborg.

Problemet for Viking har vært stabiliteten. Laget er flinke til å ta skippertak, men har sløst bort mange poeng mot antatt dårligere lag. I går var det nabooppgjør og kamp om å være best i Rogaland, det var motivasjon god nok til å kjempe og slåss.

- Endelig fikk vi også god uttelling på sjansene, håper det fortsetter slik mot Rosenborg. Viking hører hjemme i ryggen på trønderne, mener Erik Fuglestad.

per.lars.tonstad@dagbladet.no