Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjem til hat

Fyll, tribunebråk og storming av banen. Alt fryktes når Wayne Rooney i kveld vender tilbake til Goodison Park. Rekordstor politistyrke er på plass.

«Once a Blue always a Blue» sto det på t-skjorta Wayne Rooney viste fram da han 16 år gammel ble hjemmehelt og tidenes yngste målscorer i Premier League mot Arsenal på Goodison Park.

Så feil er det selvfølgelig lov for en tenåring å ta.

Everton-fansen tilgir aldri.

I fjor sommer gikk Rooney til Manchester United. Kveldens femterundeoppgjør i FA-cupen vurderes derfor som høyrisiko:

-  Wayne kommer til å få høre det. Men han kommer til å takle presset, sier United-manager Alex Ferguson.

Frykter bråk

Everton får 370 millioner kroner om Rooney fortsatt spiller

for United i 2007. Pengene gir manager David Moyes handlekraft. Rooneys farvel har skapt en fandenivoldsk lagånd som styrer Everton mot en av klubbens beste sesonger noensinne.

Dette er glemt i kveld.

Kampen spilles seinere enn vanlig fordi det engelske fotballforbundet føyer seg etter BBCs ønske om god sendetid. Everton har protestert i frykt for at ettermiddagsfylla blant begge lags supportere skal bli ukontrollerbar. Politiet har godkjent tidspunktet og innkalt alt de har av mannskap.

Mur av vakter

Deler av billettsalget er gjort eksternt, og det fryktes at mange tusen billetter i Everton-fansens tribuneseksjoner har havnet hos United-supportere. Dette kan skape utrygge tilstander på tribunene. Politiet kommer til å kaste ut alle United-supportere som sitter «feil». To ganger tidligere i år har Goodison Park blitt stormet av tilskuere. I frykt for at noen vil ta Rooney, blir det satt opp en mur av vaktmannskaper i kveld.

Har fire spisser

Så til selve kampen:

Alex Ferguson har for første gang på lenge fire spisser kampklare. Akillesplagede Ruud van Nistelrooy har trent siden tirsdag, og kan få sin første kamp siden november. Alan Smith og Louis Saha err også klare etter skade. Darren Fletcher og John O\'Shea er fortsatt skadd. Trolig starter Ferguson med Rooney og Saha.

-  Wayne har vært fantastisk for oss i det siste, sier Ferguson om toppscoreren sin (13 mål).

Everton mangler viktige James Beattie og Tim Cahill (suspendert). Det fryktes at ryggplagede Duncan Ferguson må stå over. Han er for øvrig den eneste Everton-spilleren som har slått Manchester United - i FA-cupfinalen i 1995. Siden har lagene møttes 19 ganger. Tre kamper har endt uavgjort. United har vunnet 16.

KONTROVERSIELL: United-spissen Wayne Rooney scorer omtrent like mange mål som han pådrar seg gule kort. I kveld er han tilbake på Evertons bane for første gang etter overgangen.