Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjem til kriseplan

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): 31 dager før OL i Japan er norsk hoppsport dårligere enn noen gang. Punkt en i kriseplanen til landslagssjef Trond Jøran Pedersen, er å få tilbake sjøltilliten i gjengen. - Nå er det samling i bånn og full gass framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier landslagssjefen etter hoppukeavslutningen i går.

Norges eneste OL-håp akkurat nå, Henning Stensrud (20) fra Hurdal IL/Trønderhopp, endte på 15. plass i Bischofshofen. Sammenlagt ble han nr. 16, slått med et hopprenn (241 poeng) av sammenlagtvinneren Kazuyoshi Funaki.

På spørsmål om Trond Jøran føler presset fra hoppledelsen, svarer han:

- Jeg føler presset sterkere fra meg sjøl.
- Resultatlistene lyver ikke. Det vi har prestert i Hoppuka, likner ingen verdens ting. Vi kan ikke akseptere at etablerte løpere blir nr. 20 og 30. Det går rett og slett ikke an, sier Pedersen.

Spisset opplegg

Fem løpere er tatt ut til å være med på et spisset opplegg fram mot OL: Espen Bredesen, Lasse Ottesen, Roar Ljøkelsøy, Sturle Holseter og Håvard Lie.

- Disse løperne skal jeg selv trene i tida framover. Først må sjøltilliten tilbake i gjengen, deretter kan vi begynne å hoppe med dårlig fart. Gutta må hele tida gå i seg sjøl, og jobbe knallhardt. Nå er det ikke lenger nok å håpe og tro. Det må også presteres i bakken, sier Pedersen.

- Kan slå alle

Henning Stensrud er på gang. Søndag får han en ny sjanse i prøve-VM i Ramsau. Skolegang gjør at han ikke er blant de fem i det spissede OL-opplegget.

- I Hoppuka har jeg bare vært på det jevne. Hopper jeg som jeg bør gjøre, ender jeg i toppen. Med klaff kan jeg slå alle i OL. Nivået skremmer meg i hvert fall ikke, sier Henning Stensrud.

201,5 meter

Nå gleder han seg til å hoppe skiflyging igjen. Sist vinter fløy han 201,5 meter i Planica, og fikk en a-ha-opplevelse.

- VM i Oberstdorf 24. og 25. januar kan bli et vendepunkt for oss. Vi kommer garantert til å gjøre det bra i skiflyging, sier Stensrud.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!