Hjem til Monte Carlo i privatjet

Petter Solberg droppet festen og lånte Tommi Mäkinens privatjet.

Stallkamerat Tommi Mäkinen hadde tilkalt privatflyet sitt til 15 millioner kroner for å frakte Solberg og hans følge hjem fra Korsikas hovedstad Ajaccio.

- Det er helt greit å droppe seiersfesten. Jeg er så sliten likevel. De siste to døgnene har jeg så å si ikke sovet noe som helst. Jeg har «bøttet» nedpå med kaffe for å holde øynene åpne, sa Solberg til NTB rett før avreise søndag kveld.

Kona Pernilla, sønnen Oliver og svigerforeldrene ble med Mäkinen, hans samboer Eliisa og sønnene Henry (7) og Mikko (5 mnd.) på flyturen hjem til Monte Carlo. Privatflyet lettet ved 21.30-tiden.

Beste seier

Klokken 14.30 løftet rallyesset pokalen over hodet etter seieren på Korsika. Så fløy timene med pressekonferanser og andre obligat oriske oppgaver som følger med suksessen. Først ved 18-tiden søndag fikk han sitt første pust i bakken.

- Denne seieren er den som har smakt desidert best. Den første i Wales i fjor var noe helt spesielt, men likevel kommer den ikke opp mot Korsika ut fra forutsetningene og alt som skjedde i forkant, sa 28-åringen på vei til flyplassen.

Hjemme i Monaco skulle Solberg tilbringe natten før han må sette seg på flyet til Spania mandag ettermiddag. Allerede da bærer det til testing av kjøredresser og forberedelser til Rally Katalonia.

- Litt synd er det at jeg ikke får mulighet til å fordøye seieren skikkelig, men sånn er det nå en gang bare, sa Petter Solberg før han endelig kunne senke skuldrene i stallkameratens privatjet.

Aldri har to VM-runder i rally kommet så tett som nå. Mellom avslutningen av Rally Korsika og starten på Rally Katalonia skiller bare drøyt fire døgn.

(NTB)