Hjem til oppvask ...men Ørjan vil fortsatt til RBK

BODØ (Dagbladet): Ørjan Berg (31) måtte forklare seg bak lukkede dører for administrasjon og lagkamerater da han møtte på trening med Bodø/Glimt i går ettermiddag.

Ørjan står på at han vil tilbake til RBK så raskt som mulig - og begrunner det med lysten på mer Champions League- spill.

- Føler du at du svikter dine lagkamerater i Glimt ved å nekte å spille sammen med dem en knapp uke før seriestart?

- Det vil jeg ikke si noe om.

I det hele tatt byttet Ørjan mellom det svaret og «Ingen kommentar» på det meste han ble spurt om i går.

Han ville ikke engang svare på om han stiller på jobb for Glimt i dag - eller om han er villig til å spille for Bodø/Glimt i seriestarten mot Haugesund søndag.

- Hvis Ørjan nekter å møte på jobb, blir det en arbeidskonflikt som vi sender videre til advokat, sier Bodø/Glimts sportslige leder Tor-Ove Falch til Dagbladet.

Ørjans beslutning om å nekte å spille for klubben han har skrevet en tre-årskontrakt med, har irritert mange i Glimt-systemet - som har solgt et produkt til det lokale næringslivet i Bodø med Ørjan Berg som største trekkplaster.

For Ørjan er på mange måter Bodø/Glimt - i navn, identitet, posisjon og kvalitet.

Derfor er saken ekstra kinkig for Bodø/Glimt.

PS! Bodø/Glimt avviser ikke salg av sin største profil, men da må RBK punge ut med betydelig mer enn de 6,4 millionene de har tilbudt - sannsynligvis ligger prislappen på nærmere 15 millioner kroner.

roy.wahlstrom@dagbladet.no