ÅPNER BYGGEPLASSEN: Gary Neville lar de hjemløse husokkupantene bruke det kommende hotellet hans som bolig i vinter.Foto: WENN/NTB Scanpix
ÅPNER BYGGEPLASSEN: Gary Neville lar de hjemløse husokkupantene bruke det kommende hotellet hans som bolig i vinter.Foto: WENN/NTB ScanpixVis mer

Hjemløse okkuperte Neville og Giggs' hotellbygning, får bo der hele vinteren

- Du aner ikke hva du har gjort for oss.

(Dagbladet): Hundretusener skal være hjemløse i England, og flere grupper driver heftig politisk kamp for å få myndighetene til å sørge for tak over hodet til de aller fattigste og verst stilte i landet.

Gruppa Manchester Angels er blant dem som protesterer, og med aksjonen «operasjon trygg vinter» har de forsøkt å okkupere bygninger som er store nok til å huse noen av dem som står uten bolig i sentrum av Manchester.

Valget falt på den gamle børsen i Manchester. Den bygningen eies nå av de to tidligere Manchester United-heltene Gary Neville og Ryan Giggs, skriver flere engelske aviser.

Politiet tok feil
De to er i gang med å gjøre om den staselige bygningen til et luksushotell, og har akkurat fått godkjenningen til å begynne arbeidet.

- Kanskje ikke beboerne Neville og Giggs ville ha?, spurte politiet i Manchester i en tweet (nå slettet).

Og tok feil.

Lederen for Manchester Angels, 33 år gamle Wesley Hall, postet plutselig en status på gruppas Facebookside som ikke akkurat gjør Giggs og Neville til mindre helter i byen.

- Nå gråter jeg. Snakket akkurat med Gary Neville på telefon. Han lar oss bli her i vinter, skriver Hall.

Takker
Gruppa får nå full tilgang til hele hotellet under forutsetning av at de lar arbeiderne slippe til når og hvor de trenger det.

- Jeg er ganske avslappet til dette, sier Neville til The Guardian, og forteller at han alltid har støttet de hjemløse. Så i stedet for å få utkastelsesordren effektuert så raskt som mulig, lar han altså de hjemløse få prøve det kommende hotellet mens det er som kaldest ute.

- Tusen takk, du aner ikke hva du har gjort for oss, sier Hall til Neville via The Guardian.