Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjemme best

Bryne var sjanseløse mot Vålerenga i kveldens kamp i Tippeligaen. Freddy Dos Santos befestet Vålerengas posisjon som et hjemmelag, med to mål.

Bryne kom rett fra 10-1 i målforskjell og to seire på hjemmebane i sine to siste kamper. Men Reine Almqvists menn har ett stort problem: bortebane. På tre sesonger i Tippeligaen står jærbuene med kun fem seire på fremmed gress. Og i dag viste de til fulle at bortebanekomplekset fortsatt er betent.

- Vi hadde ikke vunnet verken hjemme eller borte i dag. Når man er så dårlig kan man ikke vinne fotballekamper, sa Almqvist til Canal+ etter kampen.

Og han har selvfølgelig helt rett. For Vålerenga var best i alt - også i det Bryne skal være blandt de beste i Tippeligaen på: tøft duellspill og hodestyrke på dødballer. Anført av Thomas Holm sentralt på midtbanen og Stian Ohr på høyre kant kom Vålerenga til en drøss av innlegg og farlige situasjoner inne i feltet til Bryne.

Dos Santos

Etter 10 minutter klarte ikke Bryne å stå i mot offensiven til Vålerenga. En avklaring etter en corner ble plukket opp av Thomas Holm. 22-åringen med fortid i nederlandske Heerenven slo en ball umiddelbart tilbake i Brynes bakrom. Der dukket Stian Ohr opp. La inn i feltet og ingen Bryne-spillere klarte å følge Freddy Dos Santos' løp, som uforstyrret kunne styre inn 1-0 med hodet. Vålerenga fortsatte å presse Bryne med stor aggresivitet i midtbaneleddet, men måtte nøye seg med kun ett mål over til pause. For lite, mente Rekdal, som sendte sine menn ut i andre omgang med én beskjed: få det viktige andre målet.

Drillo-fotball

Etter diskusjonen rundt Drillos fotballfilosofi etter landskampene mot Romania og Danmark var det deilig å se et eksempel på hvor effektiv - og vakker den kan være, når grunnelementet i spillestilen fungerer. Gjennombruddshissighet og oppofrende løp i bakrommet til motstanderen. Og arkitekten bak befant seg ikke engang på banen, han satt på benken og heter Kjetil Rekdal.

- Jeg fikk beskjed fra Rekdal om at Pa-Modou Kah var på løp. Jeg stolte på trenere min og spilte ballen blindt i bakrom, sa Stian Ohr etter kampen.

Andreas Augustsson vant ballen i midtbaneleddet. Stopperen spilte opp Ohr på høyrekanten, som med hjelp av Rekdal, spilte ballen på to touch igjenom til Kah på løp. Etter en berøring til av Kah lå ballen på foten til Dos Santos, som enkelt kunne trille ballen i målet bak Kenneth Høie i Bryne-målet. Enkelt og vakkert fra Vålerenga.

At det ble 3-0 tilslutt kan Vålerenga takke dommer Roy Helge Olsen og Ville Väisänen for. Sistnevnte var kanskje så vidt uforskyldt borti ballen med hånda innenfor 16-meteren, men dommer Olsen pekte på straffemerket. Augustsson gjorde ingen feil og kampen ble punktert for godt fire minutter før slutt.

Bohinens comeback

Lars Bohinen fikk sin første kamp for Vålerenga på 15 år, da han kom inn de siste to minuttene for kampens beste spiller, Stian Ohr. Bohinen rakk ikke å sette noe preg på kampen, men var selv strålende fornøyd med sitt comeback i norsk fotball.

- Dette har jeg jobbet for i ett år. Bare det å sitte på benken, varme opp, kjenne på atmosfæren var verdt alt slitet i dag. At jeg ikke fikk mer tid på banen tenker jeg ikke på, for nå er jeg i gang, sa Bohinen etter kampen.

Dagbladet.no fulgte kampen direkte!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media