Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjemmefansen ønsket ham død. Så ble han utvist etter å ha klikket på fansen

Steven Defour bak bisarr hendelse.

 UTVIST:  Dette banneret møtte Steven Defour da han var tilbake på sin gamle hjemmebane i dag. Den nåværende Anderlecht-spilleren ble utvist for å ha klikket på fansen  i 2. omgang. Foto: NTB Scanpix/Twitter.
UTVIST: Dette banneret møtte Steven Defour da han var tilbake på sin gamle hjemmebane i dag. Den nåværende Anderlecht-spilleren ble utvist for å ha klikket på fansen i 2. omgang. Foto: NTB Scanpix/Twitter. Vis mer

(Dagbladet): Anderlecht-spiller Steven Defour var i dag tilbake på sin gamle hjemmebane. 26-åringen spilte fem sesonger for Standard Liege, før han dro til Porto. Før han denne sesongen signerte han for Anderlecht. Sist Liege vant ligaen, var Defour kaptein på laget.

På Stade Maurice Dufrasne, hans gamle hjemmebane, ble han møtt med et banner av hjemmefansen, som ønsket ham død.

«Rød eller død», sto det skrevet på banneret, som hadde en tegning med Defours hode på et fat. Anderlecht og Standard Liege er erkerivaler, og fansen gjorde det klokkeklart hva de synes om Defours klubbvalg i fjor sommer.

Det gikk hett for seg i derbyet og Defour var tydelig påskrudd. Før halvtimen var spilt dro Anderlecht-spilleren på seg et gult kort for å spille bort ballen. Etter hvilen rant begeret over for den tidligere Liege-profilen.

Helt uprovosert sparket han ballen opp på tribunen i retning hjemmesupporterne, mens det var stopp i spillet. Dommeren tok umiddelbar affære og ga Defour marsjordre.

Anderlecht-fansen reagerte på utvisningen og måtte roes ned av lagets keeper.

Uten Defour på banen ble det tøft for bortelaget. Liege sikret seg tre poeng etter scoringer av Laurent Ciman i det 63. minutt og Igor de Camargo tre minutter før slutt