Hjemmefavoritten jakter sin første store seier

Hjemmefavoritten Colin Montgomerie (39) hadde en veldig tung åpningsdag på Muirfield i The Open. Han endte tre over par og var veldig langt bak de beste. I går var skotten tilbake i førersetet, med en runde på sju under par.

Monty vant Europa-touren sju år på rad, men mislyktes hver eneste gang han skulle vise seg fram i USA. Colin følte seg mobbet, og nå holder han seg langt unna amerikanske baner.

- Torsdagen var skuffende - spillet var grusomt, sier Monty med et smil. - Runden i går var alt i alt en meget bra opptreden.

Skryter

Med fem birdier og én eagle, var Montgomerie tilbake der han hører hjemme - i teten. Nå er skotten bare to slag bak lederne Ernie Els (Sør-Afrika), Shigeki Maruyama (Japan) og Padraig Harrington (Irland). Alle tre er seks under par etter to dagers spill.

Svenske Carl Pettersson og danske Thomas Bjørn er slaget bak, og altså ett foran Monty.

- Under fjorårets The Open på Lytham fikk jeg veldig bra støtte fra publikum, sier Monty til opengolf.com. - Men det er kanskje enda bedre her på Muirfield.

Innen internasjonal golf er det to personer man unner en Major-seier:

Colin Montgomerie og amerikanske Phil Mickelson. Sistenevnte kalles den evige toer. Og Phil, som ligger to over par etter gårsdagens runde, må se langt etter tittelen på Muirfield.

Monsterputt

Monty er derimot på vei mot noe stort, etter sin beste runde (64) noen gang i The Open. På det 15. hullet satte han en monsterputt og fikk sin fjerde birdie, og om 18. forteller han:

- Putten gikk fra venstre til høyre, og jeg var bare opptatt av å slå ballen hardt nok, sier Monty. - Til slutt gikk den i midten, og det var veldig tilfredsstillende å få en birdie.

Colin Montgomerie bor rett utenfor London i fasjonable Wentworth, rett ved Windsor og Ascot. Stemmer spillet like bra i dag, kan hjemmepublikum heve sin whisky i morgen kveld.

- Full honnør til alle som omkranset hullene på Muirfield. De var rett og slett strålende, sier Colin Montgomerie.

Tiger er med

Verdens beste golfer, Tiger Woods, hadde heller ingen dårlig dag på jobben. Han endte tre under par på runden, og ligger likt med Monty på fire under totalt. Han er veldig godt fornøyd.

- Men jeg går ikke og tar meg en øl, sier Tiger. - Jeg skal derimot ut på banen og se nærmere på roughen og hullene igjen.

De fleste av konkurrentene hans la turen innom baren, men det venter 26-åringen med å gjøre.

- I morgen kveld, etter at turneringen er over, skal også jeg ta meg en øl, sier Tiger med et smil.

POPULÆR SPILLER: Colin Montgomerie har aldri vunnet en Major-turnering, men nå ligger han godt an. - Full honnør til alle som omkranset hullene på Muirfield, sier Monty. - De var rett og slett strålende.