Hjemmehåp sikret knapp fordel før thrilleavslutning

Gerrans har ett sekund på Evans før avgjørende etappe.

KNAPP LEDLESE: Hjemmehåpet Simon Gerrans har en knapp ledelse i Tour Down Under etter å ha vunnet dagens etappe. Foto: AFP PHOTO / Mark Gunter
KNAPP LEDLESE: Hjemmehåpet Simon Gerrans har en knapp ledelse i Tour Down Under etter å ha vunnet dagens etappe. Foto: AFP PHOTO / Mark Gunter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det går mot en thrilleravslutning i sykkelrittet Tour Down Under i Australia. Før siste etappe har Simon Gerrans ett sekunds ledelse til Cadel Evans.

Det er australsk dominans på hjemmebane. Orica-rytteren Gerrans trillet over målstreken til tredjeplass på lørdagens 5. etappe. Han var i likhet med Diego Ulissi 10 sekunder bak vinneren, Richie Porte fra Sky-laget.

Evans hadde sju sekunders ledelse før etappen, men han fikk slite på de siste 200 meterne og må nå slå Gerrans i søndagens etappe for å vinne rittet.

- Jeg prøvde å spare så mange krefter jeg kunne i klatringene, for det var ganske sterk vind. Jeg kunne se at Cadel var nervøs fordi han måtte gjøre mye av jobben, og når vi tråkket til mot slutten kunne han ikke svare, sa Gerrans.

Ulissi er treer i sammendraget og ligger fem sekunder bak Gerrans. Porte på 4.-plass er ti sekunder bak landsmannen.

Søndagens avsluttende etappe sykles over 85 kilometer gjennom gatene i Adelaide. Det er en etappe som gjør det lite sannsynlig at det blir endringer i sammenlagtlisten.

- Det er litt stressende. Det blir «alle mann på dekk» i morgen. Jeg er sikker på at vi vil gjøre alt for å beskytte posisjonen jeg er i, sa Porte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer