UTILNÆRMELIG: Mikaela Shiffrin levde opp til forventningene, og tok hjem USAs andre gull på like mange dager. Til venstre svenske Frida Hansdotter og til høyre er Sarka Strachova fra Tsjekkia. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
UTILNÆRMELIG: Mikaela Shiffrin levde opp til forventningene, og tok hjem USAs andre gull på like mange dager. Til venstre svenske Frida Hansdotter og til høyre er Sarka Strachova fra Tsjekkia. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Hjemmehåpet knuste all motstand: - Er det mulig å være så god?

Sov mellom omgangene.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Et voldsomt press hvilte på de unge skuldrene til 19 år gamle Mikaela Shiffrin da hun sto på toppen som siste løper i kvinnenes slalåm i kveld.

Likevel leverte hun varene og tok hjem amerikanernes andre gull på like mange dager.

I mål ledet svenske Frida Hansdottir som kjørte ned til en råsterk tid, men Shiffrin, som er oppvokst i Vail bare noen kilometer unna bakken i Beaver Creek, holdt unna.

Hun var like bak på begge mellomtidene, men i målhenget var 19-åringen, som faktisk lå og sov i pressesenteret mellom omgangene, utilnærmelig.

- Er det mulig å være så god?, var beskjeden fra NRKs kommentator Andreas Toft.

Norges håp, Nina Løseth, hadde ingen god dag på jobben i dag heller.

Etter den første omgangen lå hun helt nede på en 13.-plass, og var veldig skuffet over egen innsats. Selv om den andre omgangen ble noe bedre, holdt det bare til en 11.-plass til slutt.

- Jeg vet ikke hva som går galt. Det var en dårlig dag på jobben som kom ekstremt ubeleilig. Det er bare sånn det er, sier hun til Dagbladet.

- Jeg har et par tekniske ting jeg må fikse på, og det er på tide å begynne å stole på seg selv.

På spørsmål om hva hun tenkte etter målgang svarte Aalesund-jenta at hun var overrasket.

- Jeg tenkte «oi, det her var ikke bra». Man kjenner underveis at det ikke går fort nok. Jeg vet ikke hva annet jeg kan si enn at det ikke stemte, sier Løseth.

I morgen er det guttas tur til å kjøre slalåm når mesterskapet avsluttes. Den første omgangen begynner klokka 18.15.