Tour de Ski

Hjemmehåpet sjokkerte da Falla bommet i finalen

Smadret konkurrentene i finalen.

VANT: Laurien van der Graaf. Foto: Bildbyrån
VANT: Laurien van der Graaf. Foto: BildbyrånVis mer

LENZERHEIDE / OSLO (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla trøblet i kvartfinalen, og måtte ta turen til semifinale som lucky loser.

Likevel tok hun seg, som eneste norske dame, til finalen. Men der fikk det norske håpet det tøft. Inn på oppløpet var hun nummer tre, og Falla greide aldri å komme seg fram.

Det gjorde derimot Laurien van der Graaf, som tok en overlegen seier på hjemmebane foran Sophie Caldwell.

Hun suste inn i mål i egen majestet og tok dermed sin første verdenscupseier. Det kokte på tribunen da hjemmehåpet leverte!

- Dette er utrolig. Å vinne på hjemmebane er bare galskap. Jeg er så stolt, sier hun i et intervju med arrangøren vist på TV 2.

Dermed fikk den 30 år gamle sveitseren, som har vært på pallen en gang tidligere i karrieren, sin største idrettsopplevelse.

- Jeg føler at jeg har en tøff dag i dag. Det er lite som går av seg selv. Det ser jeg allerede i kvartfinalen. På en tøff dag er tredjeplass veldig bra, sier Falla til TV 2.

NUMMER TRE: Maiken Caspersen Falla. Foto: Bildbyrån
NUMMER TRE: Maiken Caspersen Falla. Foto: Bildbyrån Vis mer

Krogh falt gjennom

Finn Hågen Krogh var den eneste nordmannen som tok seg til finalen av de norske gutta.

Men den norske 27-åringen, som har slitt tidligere i sesongen, fikk det tøft da russiske Sergej Ustjugov startet en vanvittig sluttspurt halvveis ut i finalen.

Et vanvittig tempo i kjent Klæbo-stil.

- Det var nesten faretruende bra. For et skremmeskudd, utbrøt TV 2-kommentator Marius Skjelbæk i det Ustjugov gikk over målstreken.

Federico Pellegrino ble nummer to foran Lucas Chanavat. Krogh ble til slutt nummer fem i finalen. Det er likevel et meget godt tegn for nordmannen, som har slitt tidligere i sesongen. Er det OL-formen som begynner å komme?

- Det er bra framgang og en fin start på touren. Jeg har tatt ut mye før finalen, men får med godt med bonussekunder og kroppen kjennes mer ut som jeg ønsker, sier Krogh i et intervju med TV 2.

Skuffet Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Tiril Udnes Weng og Kathrine Harsem røyk ut i kvartfinalen, mens Maiken Caspersen Falla (lucky loser), Heidi Weng (lucky loser) og Ingvild Flugstad Østberg tok er klare for semifinale.

– Jeg følte at jeg hadde det, men det hadde jeg ikke. Jeg hatt ikke en sjanse i nedoverbakkene. Det ble så mye kaving på slutten, og da havner jeg sist, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til Dagbladet.

– Det er motvind og snø. Det er kanskje ikke så lurt å ligge først, fortsetter hun.

Kvartfinalens prestasjon må dog gis til Jessica Diggins. Den amerikanske jenta brakk staven tidlig, og måtte gå en del av kvartfinalen med én stav.

Og da hun endelig fikk en ny stav – fikk hun en som var for lang. Likevel greide hun å spurtslå Maiken Caspersen Falla.