VANT:  Ted Ligety.
Foto: Hans Arne Vedlog
VANT: Ted Ligety. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Hjemmehåpet Ted Ligety vant etter kanonomgang

Marcel Hirscher tok sølv.

(Dagbladet): Det var ventet med å stå mellom Marcel Hirscher og Ted Ligety i storslalåmen i Beaver Creek. Og som ventet sto det mellom de to favorittene. Hjemmefavoritten Ted Ligety kunne juble for seier etter å ha kjørt en kanonsterk 2. omgang.

Henrik Kristoffersen var eneste norske som klarte å kvalifisere seg til finaleomangen i storslalåm. Stortalentet kjørte inn til en 9. plass, og var 0,80 bak ledende Marcel Hirscher i mål.

Med andre ord var medalje innenfor rekkevidde da nordmannen satte utfor. Men noen medalje ble det ikke. Kristoffersen klarte aldri å få opp farten. Dermed endte det med en 13. plass.

Marcel Hirscher ledet med 0,18 på overraskelsesmannen Roberto Nani. Dernest fulgte Felix Neureuther og Alexis Pinturault. Like bak hjemmehåpet Ted Ligety og Sveriges Matts Olsson.

Sveriges håp Matts Olsson hadde sjette beste tid i den første omgangen. Olsson gjorde også jobben i den andre, og kjørte inn til ledelse. Men svensken fikk ikke lede lenge, for bak fulgte et hjemmehåp med gull i siktet.

Ted Ligety leverte en fenomenal 2. omgang og var hele 1,23 foran svensken i mål. Alexis Pinturault var første utfordrer. Han slo Olsson, men var ikke nærheten av Ligetys tid.

Slalåmspesialiten Felix Neureuther klarte heller ikke å holde følge. Det samme gjaldt Roberto Nani.

Dermed stod det mellom storfavorittene Ligety og Hirscher.

Hirscher ledet ved alle passeringspunkter, men det hjalp ikke. I mål var østerrikeren 45 hundredeler bak hjemmefavoritten Ted Ligety. Dermed tok det fullstendig av blant de fremmøtte tilskuerne i Beaver Creek.