Andy Murray trekker seg fra Wimbledon med skade

Hjemmehåpet trekker seg fra Wimbledon

Tennisstjernen Andy Murray har slitt med hofteskade, og det har vært knyttet spenning til om han ville stille opp i Wimbledon. Svaret ble nei.

TREKKER SEG: Andy Murray. Foto: Mike Frey/BPI/REX/Shutterstock
TREKKER SEG: Andy Murray. Foto: Mike Frey/BPI/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Normalt ville Andy Murray vært blant favorittene når Wimbledon-turneringen starter mandag, men skotten har i lang tid dempet forventningene etter skadeoppholdet. Nå er han altså ute av turneringen én dag før den starter i London.

- Jeg har opplevd stor fremgang på trening og i kamper de siste ti dagene, men etter lange diskusjoner med teamet mitt, må jeg med tungt hjerte innse at det er for tidlig i rehabiliteringsprosessen å spille kamper, sier han i en pressemelding søndag kveld.

31-åringen var nokså defensiv da han møtte pressen litt tidligere dagen før turneringsstart. Da var enda ikke avgjørelsen om å trekke seg tatt.

- Normalt ville jeg følt et stort press allerede nå og vært nervøs, men jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal forvente av meg selv denne gangen, sa skotten på pressekonferansen.

Skotten har et langt skadeavbrekk bak seg etter en hofteskade. Kun tre kamper har han bak seg etter comebacket forrige måned. Da hadde han vært ute i elleve måneder. Toppformen er ifølge han selv langt unna, men han jobber hardt for å komme tilbake.

- Hver dag trener jeg på et høyt nivå, med høy intensitet, med noen av de beste spillerne i verden. Det er positivt i jakten på å komme i bedre form, sa Murray som la til at han er glad for å være tilbake i det gode selskap etter skadeoppholdet.

Murray vant Wimbledon i 2013 og 2016.

Wimbledon-turneringen starter mandag og avsluttes søndag 15. juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer