NEDTUR: Odds keeper Andreas Lie (t.v.) og Håvard Storbæk fortviler etter Haugesunds 1-0-scoring. 
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
NEDTUR: Odds keeper Andreas Lie (t.v.) og Håvard Storbæk fortviler etter Haugesunds 1-0-scoring. Foto: Jan Kåre Ness / ScanpixVis mer

Hjemmemonsteret Haugesund bråstoppet Odd

Kjemper om fjerdeplass.

||| Hjemmemonsteret Haugesund stoppet effektivt Odd Grenlands seiersrekke søndag. Thomas Sørum rundet samtidig ti seriemål i år.

Det ble 3-0-seier til hjemmelaget. Spissen har imponert stort og vært viktig for nykomlingen. Ved siden av ti scoringer har han også fem målgivende pasninger.

- Det er jo et magisk tall jeg har passert, og jeg håper det kan bli noen flere framover. Det viktigste er at vi tar poeng. Jeg vil gjerne også at min spissmakker (Nikola Djurdjic) skal over ti mål. Han har åtte nå, sa Sørum.

Haugesund kjemper nå om fjerdeplassen, helt mot de fleste spådommer.

Skienslaget kom med tre strake serieseirer og 10-1 i målforskjell. Men lyset gikk helt for gjestene like før og etter pause. Da scoret FKH sine tre mål.

Odd kom langt mer med i spillet i andreomgangen, men mål ble det ikke. Det var annen gang på de 17 siste seriekampene at Odd ikke scoret.

FKH har bare sluppet inn ti mål på 13 hjemmekamper.

Blåste inn
- Det er ikke vanlig at vi ikke scorer. Vi burde ha laget mål også i denne kampen. I pausen hadde jeg tro på at vi kunne snu kampen fordi vi skulle spille i medvind. Men på 0-3 var kampen kjørt, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Med sterk vind i ryggen var det FKH som styrte før pause. Odd Grenland prøvde å dra ned tempoet i kampen og fikk mye pepper fra tribunen for det.

Jacob Sørensen (tidligere Odd) la ballen til Jarle Steinsland før 1-0. Steinsland hadde en lett oppgave med å styre inn ledelsen.

Like før pause kom kampens flotteste øyeblikk. Tor Arne Andreassen strakk vristen og blåste ballen inn fra 20 meter, en perle som lyste opp høstkvelden.

3-0 var kanskje litt i meste laget etter at annenomgangen jevnet seg ut. Triumfen gjorde også at FKH gikk forbi Odd på tabellen.

Pause
Eliteserien tar nå to ukers pause på grunn av landskamper. Odd får Viking på besøk 27. oktober. Haugesund fortsetter hjemme (ubeseiret der) mot Stabæk samme dag.

Are Tronseth (må stå over neste kamp) var sammen med Vegard Skjerve best hos vertene.

Ikke uventet viste Morten Fevang seg som Odds beste. Torgeir Børven som scoret fire ganger mot Sandefjord, ble pakket solid inn denne gangen.

(NTB)