Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjemmepublikummet hylte i ekstase under kampen mot Norge. Det var bare ett problem ...

Norge knuste hjemmefavorittene, og rystet verdensmesterne.

SEIER: Det norske curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo hjemmenasjonen Sør-Korea med overbevisende sifre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SEIER: Det norske curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo hjemmenasjonen Sør-Korea med overbevisende sifre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sør-Korea - Norge: 3-8
  • Sveits - Norge: 5-6

PYEONGCHANG (Dagbladet): Der det norske mixed curling-paret Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Canada i en kruttsterk åpningskamp, ble det tap mot de russiske utøverne i går ettermiddag.

I natt var det hjemmelaget Sør-Korea som var motstandere, og til det ekstremt engasjerte hjemmepublikummets store skuffelse, var det den norske duoen som kom best ut.

Med sistestein i den første omgangen tok de oppskriftsmessig ledelsen, og etter flere svake steiner fra koreanske Jang Hyeji og Lee Kiejong ble det tre poeng også i den andre omgangen.

Overlegne

Publikum jublet hver gang Lee eller Jang tok ut en norsk stein, men problemet var bare at det ikke bedret hjemmelagets stilling.

Likevel - det var ingenting å si på entusiasmen til de frammøtte i den fullsatte curlinghallen, men sørkoreanerne kom seg aldri i flytsonen.

Først i den fjerde omgangen klarte de å få med seg et poeng, og da det så ut som om de skulle sikre seg to poeng i den femte omgangen, vartet Nedregotten opp med en fabelaktig sistestein.

Hjemmelaget slo riktignok tilbake med to poeng i omgang seks, men da Lee sviktet i den sjuende omgangen sto det plutselig 8-3 til Norge. En stilling som også ble stående.

- Litt stress

Etter kampen var det et fornøyd samboerpar som sto med to seire av tre mulige, men Skaslien påpekte at det fortsatt stresses litt unødvendig.

- Det blir litt stress på banen. Det er litt sånn dynamikken vår er. Det er litt unødvendig, men jeg blir litt stressa på grunn av tida. Vi har jo egentlig ikke dårlig tid. Det er bra spill, sa hun til Dagbladet.

Også Nedregotten var tilfreds med innsatsen, men var klar på at de ikke må slippe seg ned som de gjorde etter pausen.

- Vi spiller kjempebra de første fire omgangene, men så føler du at du er litt ferdig og prøver bare å ro det i land. Motivasjonen er ikke 100 prosent etter pause når man leder så mye for min del. Det ble sånn at man legger seg litt nedpå, sa han.

- Rått

Dagens andre motstander er de regjerende verdensmesterne fra Sveits - en kamp nordmennene så fram til.

- Det blir spennende i ettermiddag. De er veldig gode, og er regjerende mestere. Men vi har vunnet like mye som vi har tapt mot dem, sier Nedregotten.

Og etter å ha klappet seg selv litt på skuldra for god innsats, fikk også hjemmepublikummet skryt av nordmennene.

- Helt rått!

Rystet verdensmesterne

Den sveitsiske duoen Jenny Perret og Martin Rios sto som eneste lag uten tap før møtet med Norge, men etter en særdeles sterk andreomgang hadde Skaslien og Nedregotten opparbeidet seg en 3-1-ledelse.

I den tredje omgangen stjal den norske duoen poeng tross sveitsisk sistestein, men de regjerende verdensmesterne svarte og ved halvspilt kamp var stillinga 4-3 til Norge.

Lagene fulgte hverandre som skygger. Sveitserne utliknet i den femte omgangen, Norge gjenvant ledelsen i den sjette, før det igjen var likt på stillingen 5-5 da en omgang gjensto.

Massivt sveitsisk press til tross, Norge sto i mot, og da Skaslien satte omgangens og kampens siste stein var det allerede avgjort.

Norge vant til slutt 6-5.

Leder

Etter at alle lagene har spilt fire kamper, er stillingen som følger:

Norge: Tre seire - ett tap
Sveits: Tre seire - ett tap
OAR: Tre seire - ett tap
Canada: Tre seire - ett tap
Sør-Korea: To seire - to tap
USA: En seier - tre tap
Kina: En seier - tre tap
​Finland: Null seire - fire tap

De fire øverste lagene går til semifinale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!