Hjemmeseier for Nordtveit

Fra bryllup til Wembley.

GRUNN TIL Å GLISE: Håvard Nordtveit har trolig mange gode år foran seg på landslaget. Nå har han også sikret framtida på hjemmebane: Tidligere i sommer giftet han seg med kjæresten Anna. Her sammen med landslagssjef Per-Mathias Høgmo i Tsjekkia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
GRUNN TIL Å GLISE: Håvard Nordtveit har trolig mange gode år foran seg på landslaget. Nå har han også sikret framtida på hjemmebane: Tidligere i sommer giftet han seg med kjæresten Anna. Her sammen med landslagssjef Per-Mathias Høgmo i Tsjekkia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

LONDON (Dagbladet): Håvard Nordtveit (24) stortrives i Bundesliga. I sommer giftet han seg med kjæresten Anna. Nå vil han toppe lykken med landslaget.

- Ja, jeg fikk til dét også, humrer Nordtveit når vi konfronterer ham med giftermålet.

Midtbanespilleren til Borussia Münchengladbach landet i London i går, sammen med resten av fotballandslaget. I morgen venter England i treningskamp på Wembley.

24-åringen har vært gift i drøye to måneder. Bryllupet fant sted i Husavik på Island.

- Fruen (Anna Berg Einarsdottir) er islandsk. Hun har gitt mye av seg selv til meg. Jeg ville gi noe tilbake til henne. Derfor kom jeg med hele familien, og så feiret vi på Island. Det var kjekt, sier Nordtveit til Dagbladet.

Tradisjonsrik For tida er han den nordmannen som spiller fast på høyest nivå i Europa. Borussia Münchengladbach er en tradisjonsrik klubb i Tyskland.

Laget har åpnet sesongen med to ganger uavgjort.

Nordtveit nyter stor tillit hos trener Lucien Favre, og var til og med kaptein i en oppkjøringskamp mot Bayern München.

Men nå er det Norge og den kommende EM-kvaliken som teller. England er siste test før Italia kommer til Ullevaal med stjernegalleriet sitt neste tirsdag.

Mentalt klare Sist Norge var i EM, var for 14 år siden. Nordtveit legger ikke skjul på at han vil skrive historie, men sier behersket:

- I Münchengladbach har vi en filosofi om at vi tar kamp for kamp. Det er et kjedelig svar for media. Men når Italia kommer, skal vi være mentalt klare.

Nordtveit vil være en av nøkkelspillerne i det nye Norge som Per-Mathias Høgmo forsøker å skape.

- Det er alltid spennende å komme til Wembley. Kampen vil gi oss gode svar på hvor vi står individuelt og kollektivt, sa treneren på en pressekonferanse i går kveld.