Hjemmeseier i Tour de France

Dagens etappe i Tour de France ble vunnet av franskmannen Richard Virenque. Armstrong beholder likevel den gule ledertrøya.

Dagens 221 kilometer lange etappe er en nøtt for syklistene. Nesten hele løypa i rittet er flatt, bortsett fra de siste 35 kilometerene. Da skal syklistene klatre fra rundt 65 moh til over 1900 moh. Det er i den siste kneika at de beste skiller seg fra resten av feltet.

Før den siste harde stigningen i dag brøt en gruppe på 10 syklister ut fra hovedfeltet. Thor Hushovd var med i gruppen, som en periode lå åtte minutter foran resten av feltet. Men nordmannen falt fra og kom i mål lenge etter de beste.

Virenque kom i mål på tiden 5,43,26. Nestemann, russeren Alexandre Botcharov kom i mål 1,58 etter, mens Lance Armstron kom på tredje 2,20 etter vinneren. Armstron leder fortsatt Tour de France sammenlagt, 4,21 foran nummer to spanjolen Joseba Beloki. Raimondas Rumsas fra Litauen ligger på tredje, 6,39 etter amerikaneren.

Hushovd klatrer

Thor Hushovd endte til slutt på en 44. plass i dag, 11,43 etter den franske etappevinneren. Nordmannen kom i mål som nummer to i sitt lag, bare 22 sekunder etter Christophe Moreau som ble bestemann på laget.

Enda mer gledelig er at nordmannen gjorde et byks opp på sammenlagtlista. Han er nå nummer 149, noe som er 14 plasser opp fra gårsdagens etappe.