Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjemmeseier og rekord i Iditarod

Baker til topps etter 1800 km.

FØRSTE PÅ 35 ÅR: John Baker blir gratulert i Nome, som første Iditarod-vinner fra Alaska siden Jerry Riley i 1976. Foto: AP Photo/The Anchorage Daily News/Bob Hallinen
FØRSTE PÅ 35 ÅR: John Baker blir gratulert i Nome, som første Iditarod-vinner fra Alaska siden Jerry Riley i 1976. Foto: AP Photo/The Anchorage Daily News/Bob Hallinen Vis mer

John Baker brukte rekordtiden åtte dager, 19 timer og 46 minutter på å vinne Iditarod og sikret en svært populær hjemmeseier.

Han er den første innfødte alaskaboeren som vinner dette prestisjefylte løpet siden 1976, og det gjorde ikke seieren mindre populær at han slo den gamle bestenoteringen i løpet med over tre timer.

Bakers og de ti hundene han hadde i spannet da han kom til mål, ble tatt imot av dansere og trommeslagere da han krysset mållinjen i Anchorage etter 1800 kilometer i Alaskas villmark.

- Det er vel ikke noe som kan være bedre enn å vinne på en rekordtid som dette, sa 48-åringen etter å ha krysset mållinjen. Han la ikke skjul på at han var stolt av hundene sine.

Lance Mackay har vunnet Iditarod de siste fire årene, men han var sjanseløs i årets løp og endte på en skuffende 16.-plass etter å ha vært utsatt for mange uhell.

Det deltok ingen nordmenn i Iditarod i år.

(NTB-DPA)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling