Lillestrøm vant 3-0 mot Vålerenga

Hjemmesupporterne forlot stadion i sinne

Det som skulle bli årets store fotballfest for Vålerenga utviklet seg til å bli et mareritt mot erkerivalen.

ELITESERIEN: Lillestrøm-spiller Aleksander Melgalvis gikk etter kamp ut på midtbanen og prøvde å plante et LSK-flagg i gresset. Det falt i dårlig smak for Vålerenga-fansen, som stormet banen og var tydelig opprørte over brumunddølens stunt. Video: Eurosport Vis mer
  • Vålerenga - Lillestrøm 0-3 (0-1)

INTILITY ARENA (Dagbladet): Et Vålerenga i kjempeform tok imot et Lillestrøm i poengnød på Intility Arena lørdag kveld. Det mange omtaler som Norges heftigste derby, ble nettopp det. At det skulle ende med tremålsseier til gjestene var det nok ikke mange som hadde spådd på forhånd.

Det ble et oppgjør preget av mange tøffe taklinger og høy temperatur ute på banen, ettersom dommer Svein Oddvar Moen la ei vel tøff linje, noe som gjorde at det kokte over både en og to ganger for aktørene ute på matta.

Det lå lenge et rødt kort i lufta, og det kom også da Fitim Azemi ble utvist ti minutter før slutt.

«Hjemmebane, hjemmebane» kunne taktfast høres fra Kanarifansen på bortefeltet.

- Vi spiller en perfekt kamp. Det er det sjukeste jeg har vært med på. Jeg er stolt over gutta. Jeg synes det er fortjent. Nå kan vi ta ferie, sier tomålsscorer Thomas Lehne Olsen til Eurosport.

Nære drømmeåpning

Men det var hjemmelaget som tok tak i kampen fra start. Allerede før minuttet var spilt, sendte hjemmelaget av gårde kveldens første skremmeskudd.

Magnus Lekven fyrte av fra 20 meter, og var nær ved å sende ei kanonkule opp i nærmeste kryss. Marko Maric og resten av Lillestrøm-laget slapp derimot med skrekken.

Det var hjemmelaget som fortsatte å skape farligheter. I kampens tolvte spilleminutt, ble Fitim Azemi spilt fri inne i 16-meteren, hvor han valgte å lobbe over en utspilt Marko Maric. Det ble bare nesten, og ballen sneik seg over tverrliggeren.

- IKKE BRA: Det brøt ut slåsskamp på Intility Arena da Aleksander Melgalvis plantet et LSK-flagg midt på banen. LSK-spiller Thomas Lehne Olsen kritiserte stuntet etter kampen. Video/reporter: Fredrik Filtvedt. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Slepphendt kaptein

Selv om det var Vålerenga som skapte alt det første kvarteret, var det gjestene som evnet å sette ballen i nettet. Svenske Daniel Gustafsson sendte av gårde et skudd fra 23 meter. Skuddet var godt, men ikke utakbart for keeper.

Adam Larsen Kwarasey så ikke ut til å bestemme seg om han skulle holde distanseskuddet, eller om han bare skulle slå den unna.

Det ble en mellomting, noe som gjorde at ballen smalt i stolpen. LSK-spiss Thomas Lehne Olsen utnyttet den utspilte Vålerenga-sisteskansen, og satte enkelt ballen i det tomme målet fra kort hold.

Også etter scoringa var det hjemmelaget som fortsatte å presse. Både Aron Dønnum og Fitim Azemi var nære før halvtimen var spilt.

Gjestene forsvarte seg godt og kompakt inn mot pause, og kunne dermed ta med seg ledelsen inn i garderoben.

IKKE IMPONERT: Jonatan Tollås Nation er ikke imponert over Aleksander Melgalvis flagg-stunt på Intility Arena. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

I pausen forklarte Vålerenga-keeperen seg slik om målet han hadde sluppet inn:

- Ballen beveger seg litt og kommer tilbake, og da blir det en dårlig retur. Sånt skjer, det er en del av spillet. Vi har full kontroll på kampen. Jeg tror vi snur det, selv om vi ligger under, sa Larsen Kwarasey til Eurosports reporter.

- Følelsen av å slippe inn den foran et fullsatt klanen-felt?

- Sånt skjer. Det er ikke noe jeg kan gjøre med nå. Det er kjipt, men sånn er fotballen, svarte han kort.

Saken fortsetter under bildet.

AMPERT: Det var flere situasjoner som gjorde at spillerne barket sammen på Intility arena. Foto: NTB/Scanpix
AMPERT: Det var flere situasjoner som gjorde at spillerne barket sammen på Intility arena. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Farlige kontringer

Etter hvilen var det et tydelig mer offensivt Vålerenga-lag som kom ut på banen. At hjemmelaget tok flerre sjanser framover i banen, resulterte naturlig nok i at det åpnet seg kontringsrom for gjestene.

Flere ganger rappet Thomas Lehne Olsen og Kristoffer Ødemarksbakken ballen på midtbanen, og satte fart. Vålerenga-spillerne tok i bruk ulovlige midler for å stoppe overgangene, noe som sørget for flere gule kort det første kvarteret etter pause.

Men så straffet LSK hjemmelaget.

Arnór Smárason løftet et frispark inn i feltet, hvor ballen til slutt havnet hos Tobias Salquist, som egentlig befant seg i offsideposisjon. Ballen kom derimot fra en Vålerenga-spiller, og dermed kunne han servere Thomas Lehne Olsen, som enkelt satte inn sitt andre for dagen fra kort hold da 62 minutter var passert.

Forlot stadion

Sju minutter seinere. Ny Smarason-dødball løftes inn i feltet. Denne gang stusses ballen videre av Daniel Pedersen mot Tobias Salquist på bakre stolpe. Forsvarsspilleren kom først på ballen, og fikk på imponerende vis pirket ballen over linja fra skrått hold.

Da var det mange på Intility som hadde sett nok, og flere tusen hjemmesupportere forlot stadion i frustrasjon og sinne.

- Det er nærmest uvirkelig. Ikke at Lillestrøm vinner, men at det utvikler seg til å bli 0-3, sa Eurosport-ekspert Tor-Ole Skullerud da den tredje Lillestrøm-scoringen var et faktum.

Og som om ikke det var ille nok for hjemmelaget, pådro Fitim Azemi seg sitt andre gule kort og måtte da en tidlig dusj da det var ti minutter igjen på klokka.

Lillestrøm var komfortable med at hjemmelaget stort sett hadde ballen i laget de siste ti minuttene, uten å skape det helt store.

Dermed mislykkes Ronny Deila & Co. i å gå inn i ferien med heng på tabelltoppen.