Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hjemmeyndlingen sendte Hareides Malmö til himmels

Berget skaffet straffespark da Sjakhtar Donetsk ble slått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Malmö - Sjakhtar Donetsk 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Åge Hareides har fått det knalltøft i Champions League så langt. Både PSG og Real Madrid har vist seg å være flere hakk for sterke for den svenske mesteren. Møtene med de to gigantklubbene har gitt null mål framover. Også Sjakhtar Donetsk var favoritter før møtet med Hareides Malmö, men den ukrainske storklubben fikk det tøft på Swedbank stadion.

Hjemmeyndlingen Markus Rosenberg ga hjemmelaget ledelsen etter 18 minutter. Svenskene bygget opp et flott angrep på venstresiden. Jo Inge Berget satte opp Pa Konata som slo tunnel på en motspiller, før han slo perfekt inn til Rosenberg, som bredsidet inn ledermålet.

Scoringen var Malmös første i årets Champions League-sesong og var nok til å sikre svenskene tre kjærkomne poeng.

Donetsk styrte det meste på Swedbank Arena før pause uten å komme til de store mulighetene. Malmö var også frampå ved flere anledninger.

- Dette er vår største seier i Champions League, sier Markus Rosenberg til Viasat.

Berget lurte Srna igjen Seks minutter før hvilen fikk Jo Inge Berget en gyllen mulighet til å doble ledelsen. Malmö kontret på vakkert vis. Før ballen ble slått inn til Berget, som hadde sneket seg foran en Sjakhtar-forsvarer. Nordmannen leverte en god avslutning. Dessverre for Berget var Andriy Pyatov i Sjahktar-målet med på notene.

Like etter hvilen fikk Berget en ny kjempesjanse. Alene med keeper forsøkte han å lobbe ballen i mål, men landslagsspissens forsøk gikk utenfor.


 

Champions League-oppgjøret på Swedbank ga også et gjensyn med duellen Jo Inge Berget vs. Darijo Srna. Den kroatiske backen som Berget lurte to ganger, da Norge slo Kroatia på Ullevaal. Og igjen var det Berget som kom seirende ut av den interne duellen.

Srna så seg nødt til å ta i bruk ulovlige midler for å stoppe Berget. Det fikk dommeren med seg og blåste straffespark. Tidligere Haugesund-spiller Nikola Djurdjic gjorde derimot ikke jobben sin fra straffemerket og misset.

Sjansesløseri Malmö fortsatte å kjøre kampen i 2. omgang, og straffemissen virket bare å gi hjemmelaget mer energi. Rasmus Bengtsson var centimeter unna en scoring da han ikke nådde et innover skrudd frispark som havnet i stolpen.

Markus Rosenberg og Djurdjic hadde begge enorme sjanser i minuttene som fulgte. Jo Inge Berget fikk også sin tredje store sjanse for kvelden.

Bortelaget fikk en sjanse mot slutten som ikke ga uttelling. Dermed kunne Åge Hareide juble for tre fortjente poeng.

I fjor ble det tre poeng og sisteplass i gruppespillet for Hareides mannskap, etter seieren hjemme mot Olympiakos. Nå ligger de bedre enn an til 3. plassen i gruppa. Sjahktar står fortsatt uten poeng.

 BURDE HA SCORET:  Jo Inge Berget misset på tre store muligheter for Malmö. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB Scanpix.
BURDE HA SCORET: Jo Inge Berget misset på tre store muligheter for Malmö. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB Scanpix. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!