Hjemsendt av B-gjengen

Var det oppvask i Italia i går, blir det offenlig storengjøring i Tyskland i dag. Ingen kan leve med dette bildet - tyskernes endelige nederlag for Tsjekkias B-gjeng.

LISBOA (Dagbladet): Noen prøvde seg med stakkars Tyskland i går kveld. Det øret hørte jeg ikke på. For sjøl om tyskerne sant nok hadde sjanser i fleng til å få møte Sverige i kvartfinalen, og noen av dem var helt enorme også, så hadde de ikke evner.

Det er også en god grunn til å spørre - inntil det gikk opp for dem at også dette EM-gruppespillet var på vei rett i potta - om de hadde hjertet.

Kollegaer i Bild Zeitung - Tyskland største avis - dro ikke hjem etter sjokktapet på Estadio Jose Alvalade i går kveld. De dro på krigsstien.

-  Bare tre mann får godkjent - resten kan du kaste, sier min mann i Bild Zeitung.

Og det er akkurat det han ønsker å gjøre.

Kaste dem ut og få inn nye.

Völler ser tegninga

Før EM sa Tyskland-trener Rudi Völler at han ville bruke EM til å vurdere spillere og sin egen rolle med tanke på prestisje-VM i Tyskland i 2006. I går kveld sa han dette:

-  La meg si det sånn - jeg har kontrakt til etter VM 2006. Men samtidig har jeg vært så lenge i denne bransjen at jeg klarer å være realist. Så jeg vet det blir bråk og en offentlig debatt - det er helt naturlig etter det som har skjedd.

-  Jeg vet også at jeg skal sette meg ned med generalsekretæren og presidenten i fotballforbundet og analysere det som har skjedd.

Rudi Völler hadde ingen unnskyldninger i går kveld. Han hadde heller ingen forklaringer. Men han sa som sant er - «Vi hadde en gedigen sjanse til å gå til kvartfinalen.»

Uten at de grep den.

Forundringens notat

18 minutter inn i Tysklands skjebnekamp - det vil si tre minuter før Michael Ballack på aller vakreste volley-vis feide inn 1- 0 til Tyskland - ble følgende notert med til dels stor forundring:

Det er merkelig at Tyskland ikke leder - de har jo laget sitt på banen. Tsjekkias mannskap sitter på benken!!

For det var akkurat der de satt - Tsjekkias helter fra Nederland-kampen. Ni av de 11 som startet - pluss Vladimir Smicer som kom inn og scoret seiersmålet den fantastiske kvelden i Aveiro - satt ved siden av hverandre og så på. Og kanskje snakket de sammen også, om hvor hjelpeløse tyskerne egentlig var.

Inntil de ble fra seg av begeistring da Marek Heinz etter en halvtime dundret inn 1- 1 på et frispark fra 22 meter.

Heinz er reserven som scoret seiersmålet med en kanon da Tsjekkia slo Latvia 2- 1 i åpningskampen. Heinz er også mannen som med enda et skudd var foranledningen til 3- 2 målet mot Nederland. Og da han endelig fikk sin første kamp fra start, så scoret han selvfølgelig igjen.

-  Et fint mål, smiler Marek Heinz. -  Men mye viktigere enn min suksess var at vi viste alle at vi ikke tok lett på kampen. Og nå vet hele Europa at Tsjekkia har 23 gode fotballspillere i denne turneringa.

En helt OK seier

Milan Baros hadde inntil i går bidratt så mye at han naturlig nok ble hvilt fra start. Da Vratislav Lokvenc ble skadet halvtimen før slutt, kom han innpå for å gi sitt bidrag. Og det endte med det du ser på bildet - Tsjekkias seiersmål.

Og den totale ydmykelsen for Tyskland.

Tsjekkia-trener Karel Brückner er en koselig kar som vet at han rår over et fantastisk mannskap. Men han har ikke, slik det ble hevdet i går kveld, en enkel tilværelse på benken.

-  Jeg kan vel ikke si at jeg bruker fotballkamper som avslapping, sier Brückner.

-  Hvor godt føles det å ha slått Tyskland med et B-lag?

-  OK. Men jeg kan ikke si at jeg er veldig opprømt - det er andre ting i livet som er mye viktigere, sier Karel Brückner.

DOMMERTAKLING: Kampleder Terje Hauge blir taklet bakfra av Michael Ballack (t.h) og Tomas Galasek.
TYSKLAND SENDES HJEM: 13 minutter før slutt lurer Milan BarosTysklands forsvar og plasserer keeper Oliver Kahn på hjelpesløs på rumpa. B-gjengen til Tsjekkia var mer enn nok til å sende den gamle fotballstormakten ut av EM.
A-LAGET PÅ BENKEN:</B> Tomas Ujfalusi, Marek Jankulovski, Milan Baros, Jan Koller, Zdenek Grygera, Tomas Hünschman, Petr Cech, Antonin Kinsky, Tomas Rosicky, Karel Poborsky, Pavel Nedved og Vladimir Smicer startet alle på benken for Tsjekkia i kampen mot Tyskland