Michael Schumacher

- Hjemsøkt av dødsfall

Netflix-dokumentaren «Schumacher» kaster nytt lys over hvordan han selv reagerte på et av motorsportens mest tragiske dødsfall.

SLEIT: I et intervju vist i den nye Schumacher-dokumentaren forteller han at han sleit mentalt etter Ayrton Sennas dødsfall. Foto: Shutterstock Editorial
SLEIT: I et intervju vist i den nye Schumacher-dokumentaren forteller han at han sleit mentalt etter Ayrton Sennas dødsfall. Foto: Shutterstock Editorial Vis mer
Publisert

I 1994 ble Formel 1-verdenen rystet av dødskrasjen til stjerneføreren Ayrton Senna. En som virkelig ble sterkt berørt var Formel 1-legenden Michael Schumacher.

I den nylige utgitte dokumentaren «Schumacher» kan seerne se et intervju, som er tatt i etterkant av ulykken, der Michael Schumacher selv snakker om ulykken og hva den gjorde med han.

Der forteller Schumacher at han ble hjemsøkt av Sennas krasj og at han brukte lang tid på å kommer over den, skriver F1.com.

Formel 1-stjerna fortalte at han skal ha slitt med søvnløshet i tiden etter.

- Jeg sov kanskje bare tre timer i natt, sa en gråtkvalt Schumacher i intervjuet.

- Betyr mye

Han åpner opp om at han hadde fullført en test på Silverstone-banen like etter den fatale helgen på Imola der Senna mistet livet.

Han sier at han da var besatt av tanker om hvor på banen han potensielt kunne ende opp i en dødsulykke.

Da Schumacher slo Sennas seiersrekord seks år seinere fikk han på en pressekonferanse spørsmål om det betydde mye for ham.

- Ja, det betyr mye for meg, sa Schumacher før han brøt sammen i tårer.

SAMMEN: Senna og Schumacher i samtale på Imola i 1994. Foto: Shutterstock Editorial
SAMMEN: Senna og Schumacher i samtale på Imola i 1994. Foto: Shutterstock Editorial Vis mer

Stort savn

Lite har vært kjent om Schumachers tilstand i åra etter ulykken, men på slutten av Netflix-filmen kommer det noen drypp med ny informasjon.

- Vi bor sammen hjemme, vi driver med terapi og alt vi kan for at Michael skal ha det bedre og at han føler familiens medfølelse, sier Corinna Schumacher og legger til:

- Det er klart at jeg savner Michael hver dag. Ikke bare jeg, men barna, hele familien og alle rundt ham. Men Michael er der. Annerledes, men han er der, og det gir oss styrke.

Schumachers barn, Gina-Maria (24) og Mick (22), beskriver faren som en familiemann som de opplevde mye moro sammen med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer