Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær roser Michael Carrick

«Hjernen bak revolusjonen»

- En fantastisk guide, sier Ole Gunnar Solskjær.

STØTTESPILLERE: Ole Gunnar Solskjær sammen med Mike Phelan (til venstre) og Michael Carrick (til høyre). Foto: Javier Garcia / bpi / rex / Shutterstock / NTB Scanpix
STØTTESPILLERE: Ole Gunnar Solskjær sammen med Mike Phelan (til venstre) og Michael Carrick (til høyre). Foto: Javier Garcia / bpi / rex / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
  • West Ham - Man Utd, på TV 2 Sport Premium kl. 15.

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United gjester West Ham på London Stadium i ettermiddag, og håper å ta sin første borteseier siden mars.

I søndagsavisene i England fokuseres det på samspillet mellom Ole Gunnar Solskjær og Michael Carrick, som begynte karrieren i West Ham, før han seinere spilte tolv år i Manchester United.

Den tidligere midtbanemannen har gått fra å ha en mindre rolle under José Mourinho, til å bli en av Solskjærs mest betrodde menn.

Daily Star Sunday omtaler United-assistenten som hjernen bak revolusjonen i Manchester United.

- Han har hjulpet meg med å finne meg til rette og å forstå endringene som har blitt gjort her de siste åra, sier Solskjær til avisa.

- Misfornøyd under Mourinho

Ifølge Daily Star Sunday skal Carrick ha en forkjærlighet for pasningsfotball, noe som er i kontrast til Mourinhos mer pragmatiske og disiplinerte filosofi.

Daily Mail hevder at 38-åringen etter hvert skal ha blitt misfornøyd med mangelen på samhold i garderoben, samt den negative spillestilen under portugiseren.

- Det er flott å jobbe med ham, men det er også rart. Jeg har alltid hatt mye respekt for ham som med- og motspiller. Nå er vi plutselig sammen som trenere, og nå bestemmer jeg om han har feil eller rett, sier Solskjær til avisa.

- Det er mange ting som Michael hjelper meg med. Det handler om måten han veileder, men også hvordan han vil vi skal spille. Han ønsker at fotball spilles på en bestemt måte, og jeg lar han lede treninger på den måten han vil, sier Solskjær.

MISBRUKT: Ole Gunnar Solskjærs advokat, Erik Flågan i Stray Vyrje Advokatfirma, varsler grep etter at nordmannen og Dagbladet er blitt misbrukt. Vis mer

- En fantastisk guide

Carrick var med på å ta fem seriegull med Manchester United. Da Wayne Rooney forlot klubben i 2017, ble han forfremmet til kaptein for de røde djevlene.

- Vi har våre uenigheter, men ikke alltid, for vi har samme tankegang om hvordan fotball bør spilles. Vi er to like mennesker med lik fotballfilosofi, så vi har ikke mange krangler, sier Solskjær til Daily Star, og legger til:

- Han sier definitivt ifra om han mener at jeg tar feil, og det er sånn jeg vil det skal være. Det gjelder også Kieran McKenna og Mike Phelan. Jeg er ikke én som vil jobbe med «ja-menn».

Der Solskjær får æren for skiftet mot et yngre og mer dynamisk lag, er det Carrick som er mannen som redefinerer måten United spiller på, skriver avisa.

- Michael sitter med mye fotballkompetanse og innsikt. Selvfølgelig har vi spilt sammen, vi deler de samme erfaringene fra da vi spilte under Sir Alex, men Michael har også vært her og andre steder under flere managere. Han kan være en fantastisk guide for meg, sier Solskjær.

Pogba-skriverier

Nordmannen har flere nøkkelspillere ute mot West Ham. Luke Shaw, Anthony Martial og Paul Pogba er alle ute med skader.

I søndagsavisene skrives det også om ryktene rundt Pogba. Real Madrid ønsker fortsatt å hente franskmannen, men overfor Sky Sports insisterer Solskjær på at Pogba ikke skal noen steder.

- Jeg hører ikke på presidenten til Real Madrid. Paul jobber hardt her, og er totalt forpliktet til Manchester United. Det har vi sett mens han har vært skadet. Han har jobbet som en gal for å bli klar til kampen, sier Solskjær.

Hvis Real Madrid prøver seg igjen i vinter, har nordmannen planen klar.

- Vi kommer til å håndtere på samme måte som vi gjorde i sommer. Paul skal ingensteds, sier Solskjær.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media